Tale igra je prvoaprilska šala, a si želimo, da bi obstajala zares

Včerajšnji 1. april je na igričarsko industrijo izlil hektolitre raznorazni šal in potegavščin in medtem, ko so se nekateri razvijalci zadovoljili s samo kakšno šaljivo sliko, so nekateri od njih precej bolj zavihali rokave in spočeli celo napovednike za lažne projekte, ob katerih se začneš spraševati, če ni morda vse skupaj samo del prikrite kampanje za resničen produkt.

Razvijalec Bohemia Interactive je znan po realističnih simulacijah vojskovanja, saj smo od njih prejeli serijo Arma, strah pa jih ni pokukati tudi v kakšen drug žanr kot je denimo preživetvena igra DayZ. Za 1. april so se odločili svojo igralno izkušnjo pomanjšati in preseliti v svet igrač, iz tega pa je nastala šaljivi “mikro simulator vojske” Tiny Wars.

Marsikdo med nami je v mlajših letih poprijel za majhne zelene vojaške figurice, ki smo jih nato razprostrli po dnevni sobi in si tako ustvarili fantazijsko bojišče. V Tiny Wars te figurice zdaj oživijo v digitalnem prostoru, zelene in rdeče figurice pa se spopadejo na miniaturnih bojiščih, ki pa mestoma še vedno vsebujejo elemente vojašnice, saj nima ravno vsaka povprečna soba v sebi zabojnike streliva in škatle s prvo pomočjo. Mape so v bistvu mešanica vojaškega in vsakdanjega življenja, saj se res vojački streljajo med jarki in obrambnimi nasipi, a obenem skačejo po kavču, predirajo v baze iz lego kock in se skrivajo za steklenicami piva.

Vse skupaj je videti presneto zabavno in starejši igralci igre Call of Duty 2 se zagotovo spomnite večigralske mape “Gob Rats“, ki je vojake pomanjšala na podoben način, le da je Tiny Wars videti kot zadeva z veliko večjim proračunom.

Nekateri so zato na YouTubu med komentarji zapisali, da bi Tiny Wars čisto lahko postala resnična zadeva, ki bi bila zagotovo zelo igrana in kdo ve: morda je Bohemia zgornji igralni napovednik izdala kot šalo, a hkrati kot pazljivo tipanje terena za morebitni resnični razvoj. Odziv ni bil slab in kdo ve, kaj drži prihodnost za žanr miniaturnih vojaških simulacij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime