Peti del Matrice uradno v izdelavi, a tokrat brez originalnih režiserjev

Franšiza Matrica je v filmskem svetu legendarna, saj nam je dve desetletji nazaj predstavila hudo intrigantno pripoved o pisarniškem delavcu z imenom Neo, ta pa nekega dne ugotovi, da njegova realnost ni povsem resnična, saj je njegovo življenje do tedaj bila samo pravljica – digitalne sanje, ki jih pričaral njegov um, medtem ko je njegovo pravo telo služilo kot baterija za robote, ki so že dolgo nazaj zavzeli Zemljo in jim človeška rasa od takrat služi kot priročen skupek akumulatorjev.

Originalna vizija sester Wachowski je bila gledalcem tako všeč, da sta ti kmalu po originalu spočeli še nadaljevanji Reloaded in Revolucija, vse skupaj pa je po kinih v blagajne prineslo 1,8 milijarde dolarjev zaslužka.

Franšiza je nato odšla na zaslužen počitek, založnik Warner Bros. pa je medtem sestri ves čas priganjal, naj vendarle spočneta še kakšno dodatno poglavje, a njegove prošnje so bile dolgo ignorirane. Stvari so se končno spremenile leta 2021, ko je izšel film Matrica: Obuditev, za razliko od prejšnjih delov pa je na njem delala samo Lana Wachowski.

Film je bil… Bizaren. No, še bolj čuden kot smo ga navadno vajeni iz te franšize, ki že sama po sebi rada prebija 4. zid, zdaj pa je vse bilo pripeljano do maksimuma – še danes mi ni jasno, zakaj je Lana podelila vlogo Morpheusa nekemu povsem tretjemu igralcu. Kritiki in gledalci do filma niso bili prijazni, zato so ocene bile nizke, Obuditev pa je v kinih prinesla zgolj 159 milijonov dolarjev zaslužka, medtem ko je imela proračuna 190 milijonov dolarjev. Vendar čisti minus to ni bil, saj je bilo leto 2021 čudna era: kina so bila zaradi pandemije na splošno zaprta, Obuditev pa je istočasno izšla tudi na pretočnem servisu HBO Max.

Warner Bros. tako kljub slabim kritikam zadnjega dela v franšizi še vedno vidi potencial, zato je odobril delo na povsem novem, že 5. poglavju, ki zaenkrat nima podnaslova.

Film bo režiral Drew Goddard, ki je sicer staro ime Hollywooda, saj je svojo kariero začel kot pisec v raznoraznih serijah tipa Buffy, Alies in Angel, nakar se je preizkusil tudi kot producent v filmih Marsovec in Težave v motelu El Royal. V režiserski vlogi se je preizkusil zgolj leta 2011, ko je ustvaril grozljivko Koča v gozdu, zdaj pa bo poskušal svoj pečat pustiti tudi na Matrici.

Prihajajoči film bo tudi prvi na katerem v režiserskem stolčku ne bo sedela nobena od sester Wachowski, bo pa Lana vseeno delovala v vlogi izvršnega producenta. V izjavi za javnost Warner Bros. ni izdal nobenih novih informacij, tako da nihče ne ve, o čem bo govorilo novo poglavje in če se bosta v svoji vlogi zopet vrnila igralca Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Original sta naredila BRATA Wachowski. Film je bil odličen. Šele kasneje se jima je zmešalo in sta se spremenila v ženske. To se je videlo tudi v nadaljevanjih, ki so samo bleda senca originala.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime