Predelava igre Knights of the Old Republic ni bila preklicana

Po več kot dveh desetletjih igra Knights of the Old Republic oziroma KotOR pri marsikomu še vedno drži mesto najboljšega igričarskega naslova, ki je bil spočet znotraj univerzuma Vojne zvezd.

KotOR je bil leta 2021 najavljen kot naslednji na vrsti za polnopravno predelavo, a za razvojem ni stal originalni studio BioWare, ampak dokaj neznani razvijalec Aspyr, ki je do takrat delal samo na manjših projektih. Glede na govorice je bil tako velik projekt zanj prevelik zalogaj, zato je založnik Embracer razvoj preselil v roke studia Saber Interactive, a tudi pri tem so se pojavile komplikacije, nakar je še švedski založnik Embracer Group zapadel v ogromne finančne težave.

Zaradi vseh teh težav se je zdelo, da je usoda predelave igre zapečatena in skrbi igralcev ni odpravil niti založnik, ki na odgovore glede stanja projekta preprosto ni želel odgovarjati. A po vseh teh oblačnih dnevih se je pojavil nov žarek upanja, saj je novi intervju spletne strani IGN pomiril največje strahove.

IGN je spregovoril s šefom Saber Interactiva, ki se je od založnika Embracer pred kratkim ločil in to v kupčiji, ki je bila vredna pol milijarde dolarjev. Matthew Karch je v intervjuju potrdil, da je Saber Interactive v ločitvi s sabo odnesel okoli 3.000 zaposlenih ter 38 iger, ki so bile takrat v razvoju, med njimi pa se je znašla nesrečna predelava Knights of the Old Republic.

Matthew pravi, da je zdaj projekt v dobrih rokah in lepo napreduje, njihov cilj pa je še preseči že tako visoka pričakovanja igralcev. Kakšnih novih detajlov, vključno informacije glede potencialnega datuma izida, ni želel razodeti, a zdi se, da je zadeva še dokaj daleč stran in morda lahko samo upamo, da proti koncu tega ali pa enkrat v naslednjem dobimo kakšen igralni napovednik.

A za nekatere je dovolj že samo novica, da stvar ni bila preklicana in je še vedno v razvoju. Era Old Republic je navdušencem nad Vojno zvezd hudo zanimiva in tudi Disney je ugotovil, da se zna v pripovedovanju originalnih zgodb skrivati veliko potenciala, saj ravno zaradi tega razloga obstaja prihajajoča serija Acolyte.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime