Jon Snow serija je bila preklicana

Neslavni zaključek serije Igra prestolov bo še nekaj časa veljal kot finale epske pripovedi serije, ki se je začela pogumno, a se je končala tako klavrno, da je to ena od redkih serij, ki me niti približno ne vleče k ponovnemu gledanju. Leta 2022 se je začelo govoričiti, da bi znala grenak priokus popraviti povsem nova serija, ki naj bi temeljila na liku Jona Snega, sledili pa bi njegovi zgodbi po zaključku 8. sezone, ko je skupaj z divježi in s svojim zvestim spremljevalcem Duhom odjahal onkraj Zidu.

Vlogo Jona naj bi zopet prevzel Kit Harrington in pisatelj George R.R. Martin je to potrdil, saj je bila ideja o novi seriji njegova, s sabo pa je tudi pripeljal produkcijsko ekipo, ki bi morala HBO prepričati, da dajo Jonu priložnost za novo življenje. Oboževalci so predvidevali, da bi serija sledila njegovim avanturam v hosti Haunted Forest, ki bi zagotovo še vedno držala nekaj nevarnosti, prvič pa bi dobili tudi vpogled v dogajanje po zaključku sage Pesem ledu in ognja.

Žal pa od tega vsaj zaenkrat ne bo nič. Kit trenutno promovira svoj novi film Blood for Dust zato je spočel intervju s spletno stranjo ScreenRant, tam pa je pogovor nanesel tudi na to serijo, ki uradno še ni bila potrjena. In Kit je na žalost sporočil žalostne novice: potrdil je, da je res s svojo ekipo načrtoval novo serijo okoli Jona Snega, a da jim nikakor ni uspelo najti nekega vidika za pripovedovanje zanimive zgodbe, zato so na koncu nad vsem skupaj obupali. Dejal je, da je bila ideja postavljena “na mrzlo” in da sicer obstaja možnost, da se enkrat v prihodnosti k njej vrnejo, vendar pa zaenkrat projekt ni v aktivnem razvoju.

Projekt je bil tako več ali manj preklican in čeprav obstaja možnost, da bi se HBO vrnil k obujanju ideje, je od zaključka serije že zdaj minilo 5 let, tako da je neposredno nadaljevanje avantur Jona stvar preteklosti. Morda pa bomo enkrat ugledali njegove avanture, ko bo ta že prekaljeni vojščak, navajen vsega hudega, Kit pa bo takrat star že več kot 40 let.

HBO pa nad franšizo Igre prestolov seveda ni obupal. Za letos se pričakuje 2. sezona serije Zmajeva hiša, uradno pa je bila potrjena tudi serija Vitez iz sedmih kraljestev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime