Na žalost smo imeli prav: franšiza Mrtvo vesolje je zdaj ponovno spet mrtva

Ko je založnik EA nedavno najavil, da bo njihov razvijalec Motive Studio od zdaj naprej pomagal pri razvoju Battlefield franšize, je veliko igralcev samo skomignilo in šlo s svojim dnevom naprej, tisti bolj izkušeni kritiki pa smo se prijeli za glavo, saj nam je takoj postalo jasno, kaj ta najava zares pomeni. Motive Studio je namreč že dober del ekipe uporabil za delanje Iron Man igre, a nekateri smo upali, da je bil del ekipe preusmerjen na izdelovanje predelave igre Dead Space 2, ki bi nasledila odlično obdelavo prvega dela, ki ga je lani spočel ravno ta studio.

Najava dela na Battlefieldu je lahko pomenila samo eno: franšiza Dead Space je bila zopet postavljena na polico in bo tam nabirala prah, tako kot se je to zgodilo leta 2013, ko je izšel Dead Space 3 in ta preprosto ni bil zmožen doseči norih prodajnih rezultatov, ki jih je od njega zahteval založnik.

Enako kot jaz so začeli razmišljati drugi novinarji in ni trajalo dolgo, da se je na mikrofonu oglasil Jeff Grubb, ki si kruh služi pri spletni strani Giant Bomb, ta pa je najavil, da je Motive resda delal na predelavi igre Dead Space 2, vendar pa jo je nato EA preklical. To govorico je nato s sabo vzela IGN-ova novinarka Kat Bailey, ki je kontaktirala založnika, ta pa je samo povedal, da govorice niso resnične. Kat je nato iz svojih lastnih virov iz pisarn razvijalca izvedela, da tam ni trenutno kakšnega resnega apetita po tej franšizi.

Na koncu se je oglasil še novinar Jason Schreier, ki pa kakšnih dobrih novic s sabo ni prinesel. Iz svojih lastnih virov je izvedel, da je Motive nekaj mesecev po izidu predelave prvega dela resda razmišljal o novi Dead Space igri, a namesto predelave drugega dela so poigravali z mislijo glede povsem novega dela. Žal dlje kot od podajanja idej niso prišli, saj EA projekta ni odobril, zato je bila razvojna ekipa preusmerjena na druge projekte.

Usoda franšize Dead Space naj bi bila zapečatena že prejšnjo pomlad, torej samo nekaj mesecev po izidu predelave izvirnika. Kljub dobrim kritikam prodajni rezultati niso izpolnili želja založnika, zato naj bi bilo Mrtvo vesolje zdaj ponovno mrtvo in na žalost se trenutno zdi, da nas morda zopet čaka dekada čakanja, preden iz te franšize zopet nastane nekaj novega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime