Nintendo bo preskočil letošnji Gamescom

Največji evropski igričarski dogodek Gamescom bo na sporedu tudi letos, a manjkalo bo podjetje Nintendo, ki se je na tem nekajdnevnem festivalu pojavljalo redno, razen enega izostanka v letu 2022.

Novica je za nemško spletno stran GamesWirtschaft potrdil predstavnik Nintenda Europe, ki je v intervjuju povedal, da sicer Gamescom smatrajo za enega od glavnih dogodkov, ki se jih skozi leto udeleži japonsko podjetje, a da so se letos, po dolgem premisleku, odločili preskočiti udeležbo.

Kakšnega dodatnega pojasnila Nintendo ni podal, vendar pa analitiki pravijo, da poteza ni tako presenetljiva, saj se podjetje pripravlja na lansiranje konzole Switch 2 in zelo verjetno načrtujejo svojo lastno predstavitev, ki bo držala tako najavo same konzole, kot tudi vseh iger, ki bodo na voljo skladno z izidom ene najbolj popularnih konzol v zgodovini.

Nintendo za leto 2024 prav tako nima kakšnih večjih najav, saj ima sicer v razvoju nekaj naslovov, a to so v glavnem predelave in so tam pač zato, da imajo lastniki aktualne in zdaj že hudo ostarane konzole Switch na voljo nekaj za nakup. Udeležba na dogodku, kjer bi moral pokazati nove izdelke in naslove, a te hraniš za naslednje leto, tako niti ni smiselna, a vseeno bi znal to biti boleč udarec za največji igričarski festival v Evropi.

Nintendov izostanek bi znal biti prej izjema kot pravilo, a spomnimo se, da je tudi nekdaj največji igričarski sejem E3 najprej začel kazati znake propadanja, ko se ga ni udeležila sveta trojica igričarske industrije: Nintendo, Sony in Microsoft. Slednja za letos še nista bila potrjena: Microsoft je sicer lani držal 60 minut dolg prenos v živo, Sony pa je dogodek preskočil tako v 2022 kot tudi v 2023, zato za njegovo letošnjo udeležbo upanja niso ravno visoka.

Gamescom se bo letos, tako kot vsakič do sedaj, odvil v mestu Köln in to med 21. in 25. avgustom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime