The Witcher 3 po 10 letih dobiva uradna modderska orodja

Sposobnost igre, da igralcem omogoča ustvarjanje samosvoje igralne vsebine, lahko močno podaljša življenjski vek določenega naslova. Samo poglejte si izdelke razvijalca Bethesda, čigar serija The Elder Scrolls še danes drži zvesto bazo igralcev, pa čeprav je od zadnjega naslova te serije preteklo že več kot desetletje, do naslednjega dela pa bo preteklo še kar nekaj vode. Enako velja za Fallout in čeprav je Bethesda imena obeh franšiz podprla še z MMO-jema Fallout 76 in The Elder Scrolls Online, je popularnost obeh hkrati obdržala tudi sama igralna skupnost, ki vsake toliko izda kakšen res impresiven projekt.

Tudi CD Projekt RED je upal, da bi se kaj takšnega lahko primerilo za njihovo franšizo iger The Witcher, a žal njihova uradna modderska orodja enostavno niso bila tako zmogljiva in popularna za ustvarjanje novih avantur. Sicer se o igri The Witcher 3: Wild Hunt govori še danes, a stvar bi bila zagotovo še bolj popularna, če bi že od začetka vsebovala namenska orodja za ustvarjanje novih avantur in zagotovo bi se sčasoma našla skupina prostovoljcev, ki bi skozi leta truda ustvarila večjo neuradno razširitev v slogu Blood and Wine.

The Witcher 3 je sicer leta 2015 prejel manjše uradno orodje za moddanje, imenovano MODKit, a to je bilo pri svoji uporabnosti omejeno, saj so lahko igralci zgolj spreminjali določene vidike že obstoječe vsebine. Zdaj pa je poljski razvijalec najavil izid veliko močnejšega orodja REDkit, ki je bil že na voljo za igro The Witcher 2, za tretji del pa CDPR ni imel načrtov izdati česa podobnega.

9 let kasneje so se stvari korenito spremenile in tako so Poljaki na Steamu najavili, da bo tudi The Witcher 3 prejel svoj REDkit, ta pa bo igralcem omogočal ne samo spreminjanje že obstoječe vsebine, ampak tudi dodajanje povsem novih orožij, oklepov, dialogov in celo lokacij, iz vsega tega pa lahko sčasoma nastanejo resnično impresivni projekti.

Orodje je zdaj na voljo za testiranje in vsi ustvarjalci lahko dostop dobijo tako, da obiščejo uradno stran na Steamu in tam kliknejo gumb “Request Access”. CDPR opozarja, da je REDkit trenutno še v beta fazi in da bodo tako uporabniki zagotovo naleteli na nekaj hroščev, ki jih nato lahko prijavijo na njihovi strani.

REDkit bo v polni verziji izšel še enkrat letos in bo brezplačno na voljo vsem tistim, ki si lastijo legitimno kopijo igre The Witcher 3 na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime