Dying Light 2 dobil novo posodobitev, ki doda “Nightmare” težavnost

Igra Dying Light 2 gre po podobni razvojni osi kot je pred njo šel naslov Cyberpunk 2077, saj smo ob izidu dobili bolj mlačno izkušnjo, ki pa jo razvijalec tudi po izidu neprestano popravlja in ji dodaja novo vsebino. Očitno Poljaki preprosto morajo svoje igre dodelati do te mere, da jim igralci sčasoma odpustijo za začetne napake in so zopet navdušeni nad njihovimi prihajajočimi projekti.

Razvijalec Techland je v igro Dying Light 2 v dveh letih prinesel takšno količino sprememb, da je dandanašnja izkušnja igranja povsem drugačna kot pa tista izpred dveh let, pred kratkim pa smo dobili še eno novo večjo posodobitev, ki nosi ime “Nightmare Mode”, njena glavna lastnost pa je povsem nova in hkrati zaenkrat najvišja težavnost “Nightmare”.

Stvar je namenjena vsem tistim, ki se jim je zdela osnovna kampanja prelahka in med sprehajanjem skozi mesto Viledor niso imeli niti najmanjših težav pri mlatenju zombijev in skakanju med strehami. Vseh teh lepih časov je zdaj konec, saj je s to težavnostjo svet Dying Lighta 2 postal bolj nevaren kot kadarkoli prej. Nasprotniki so zdaj bolj pretkani in nevarni, vzdržljivost našega junaka pa je zdaj manjša, tako da se bo ob skakanju in prevažanju z jadralnim zmajem hitreje utrudil. Noči so zdaj še bolj strašne, saj vam bodo nasprotniki vedno za petami in tudi sama svetilka ni več tako sijoča, saj bo skozi čas začela utripati in izgubljati moč.

Spremembe so se zgodile tudi pri igralni formuli. Skok v meni dogajanja naokoli ne ustavi, tako da lahko pozabite, da boste sredi nekega spopada skočili v inventorij in tam v miru spreminjali orožja. Proženje funkcije “Survival Sense”, ki je prej osvetlila vse interaktabilne predmete in sovražnike v bližnji okolici, bo zdaj obarvalo samo tiste stvari, ki so nujno potrebne za nadaljevanje zgodbe in posamična orožja, zmanjšana pa je bila tudi odpornost našega junaka in njegovega oklepa.

Skratka, nova težavnost je rezervirana samo za tiste najbolj pogumne, a prinaša tudi svoje dobrote, saj bodo igralci lahko v tem nevarnem svetu imeli večje možnosti odkritja legendarnih predmetov, hkrati pa si bodo ob koncu igre prislužili posebno preobleko.

Dying Light 2 bo še naprej dobival posodobitve: razvijalec Techland še vedno dela na večjem DLC-ju, ki pa zaenkrat nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime