Kingdom Come: Deliverance 2 bo dvakrat večji od predhodnika in bo vseboval tudi puške

Razvijalec Warhorse Studios je držal obljubo in včeraj zvečer res pokazal premiero svojega naslednjega naslova, za katerega se je že prej, predvsem po neljubi napaki spletne strani IGN, vedelo, da bo to Kingdom Come: Deliverance 2.

To bo direktno nadaljevanje prvega dela iz leta 2018, ki pa bo tokrat vsebovalo veliko večji proračun kot pa prvi del, kar je potrdil tudi Daniel Vávra, ustanovitelj studia Warhorse Studios. Ko je ta začel delo na prvi igri, se je v pisarnah mudilo samo 11 ljudi, drugi del pa je ekipo razširil na kar 250 člansko ekipo, ki je leta delala na izdelavi naslednika, ta pa bo zopet v glavno vlogo postavil Henryja – nerodnega kmeta, ki pa je sčasoma postal rešitelj srednjeveške Češke.

Drugi del bo sledil njegovi zgodbi, ki ga bo preselila v svet, ta pa bo nekje dvakrat večji od tiste mape, ki smo jo spoznali v originalu. Omenjeno je mesto Kuttengerg, ki pa bo naravnost titansko in že se vidim, kako se bom v njem velikokrat izgubil, a mi za to ne bo preveč mar, saj bo vsaka vinska klet skrivala neko svojo skrivnost. Warhorse pravi, da bo svet razdeljen na dva večja dela, kar mi diši po temu, da bomo iz mesta skočili v raziskovanje vaške okolice, vmes pa nas zna pričakati nalagalni zaslon, čeprav to ni bilo potrjeno.

Vemo pa, da se vrača prvoosebni boj, ki je v prvem delu imel svoje privržence in nasprotnike, saj je bilo sabljanje včasih nerodno, a po drugi strani hudo realistično in zanesli ste se lahko samo na svoje sposobnosti vihtenja orožij in lokov, saj kakšne magije Kingdom Come ne pozna in to bo držalo tudi za drugi del. Boj bo zdaj še bolj razširjen in dodatek bodo po novem samostreli in zgodnje različice pušk, ki znajo biti uničujoče, a zagotovo bo njihovo proženje zamudno, zato se bo treba še vedno velikokrat zanašati na vihtenje mečev, sekir in buzdovanov.

Henryjeva zgodba bo tokrat bolj epska, saj bomo moči merili s kraljem Madžarske, tako da bo naš junak igral zelo pomembno vlogo pri razpletih zgodovinskih spopadov. Upamo samo, da vsa ta epskost ne bo okvarila tiste prvotne in bolj skromne izkušnje, ki smo jo vzljubili v originalu. Saj je nošnja svetlečega viteškega oklepa vzburljiva in ter sodelovanje v obleganju mest adrenalinsko, vendar pa je original bil priljubljen ravno zaradi tega, ker smo bili na začetku preprost kmet, ki je s prijatelji metal kravji drek v fasado vaškega tečneža in se nato zvečer opijal z lokalnim duhovnikom.

Glede na napovednik je Kingdom Come: Deliverance 2 zaenkrat v dobrih rokah in Warhorse Studios očitno ve kaj dela. Datum izida še ni čisto razjasnjen, a bomo stvar v roke dobili še enkrat letos, na Steamu pa si igro že lahko dodate v košaro želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime