2. sezona serije Fallout se bo odvila znotraj mesta, ki je igričarjem močno znano

Serija Fallout je bil tako velik uspeh, da je ta verjetno presenetil tudi razvijalca Bethesdo in njihovega glavarja Todda Howarda, zagotovo pa je nazaj malce stopil tudi Amazon, ki je stvar za predvajanje nudi na svojem pretočnem servisu Prime Video. Vse epizode prve sezone so bile izdane naenkrat, kar bi znala biti pretkana marketinška strategija ali pa je bil morda znak, da Amazon v stvar ni preveč verjel, zato jo je želel čim prej izstreliti na svoj servis in jo v primeru neuspeha tudi opustiti.

Zgodilo se je ravno nasprotno, saj te dni praktično vsi govorijo samo o Falloutu, Amazon pa je brž dal zeleno luč za snemanje 2. sezone, ki bo še naprej šla po izročilu že izdanih iger, a bo še vedno govorila svojo zgodbo. Osebno mi je takšen pristop bil vedno bolj všeč kot pa čistokrvno obnavljanje igričarskih štorij in nekaj takšnega bi si želel v seriji The Last of Us, namesto da sem moral še enkrat gledati isto zgodbo, ki sem jo skozi originalno izdajo in predelave doživel že trikrat.

Takoj po koncu so se razpasle razne teorije, kam vse bi lahko serija skočila v nadaljevanju in na koncu je bila uradno potrjena tista, ki je bila, glede na zaključne kadre 1. sezone, tudi najbolj logična. Pozor: nadaljnje besedilo in spodnji video vsebujeta kar nekaj kvarnikov glede 1. sezone.

Ustvarjalca serije Graham Wagner in Geneva Robertson-Dworet sta za spletno stran GQ potrdila, da nas bo naslednja sezona odpeljala v raziskovanje ruševin mesta New Vegas. To igričarji prav dobro poznamo, saj nas je tja leta 2010 odpeljal razvijalec Obsidian Entertainment in pričaral tako globoko in zanimivo štorijo, da Fallout: New Vegas še vedno velja za najboljšega v tej franšizi.

Vendar pa bo New Vegas malce drugačen kot pa smo ga videli v tej igri, saj bo mesto ena velika ruševina, medtem ko je v igri stvar funkcionirala kot ena od redkih naselbin, ki jih atomske bombe niso preveč porušile. Televizijska serija se dogaja 15 let po tistih dogodkih, ki smo jih videli v igri Graham Wagner in Geneva Robertson-Dworet sta v intervjuju povedala, da so se po zaključku zgodbe iz igre zgodile določene stvari, ki so pripeljale do porušenega mesta. Dodala sta, da je svet Fallouta dinamičen in nevaren, tako da se vedno dogajajo neke stvari in da jima preprosto ni logično, da bi situacija več kot desetletje ostala enako kot smo jo videli v igri, ki bo ravno tako kmalu praznovala svojo 15. obletnico.

Kdaj bo nova sezona prispela na Prime Video je zaenkrat samo predmet ugibanj, zato se je bolj pametno vmes zaposliti z že izdanimi igrami. Fallout 4 že danes dobiva ogromno nadgradnjo, neverjetno dobro pa gre tudi MMO-ju Fallout 76 – za tega se je Bethesda nedavno pohvalila, da je v samo enem dnevu nabral milijon igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime