Fallout 4 čez slaba dva tedna dobiva večjo posodobitev

Če morda niste glave potisnili meter globoko v pesek in ste v zadnjih nekaj dneh povsem preslišali dogajanje znotraj filmskega sveta, potem ste gotovo te dni že docela siti novic glede franšize Fallout. Žal nam Bethesda še vedno ni dostavila povsem nove igre iz te serije in tega verjetno ne bo naredila še kar nekaj let, vendar pa se je pred kratkim izrodila televizijska serija na pretočnem servisu Prime Video, ta pa je glede na ocene kritikov in vtise gledalcev dejansko presneto dobra.

Bethesda seveda želi zdaj to ponovno navdušenje nad franšizo še nekaj časa ohraniti v naslovnicah medijev, zato je za svojo večigralsko igro Fallout 76 v obtok spravila novo sezono, naročniki servisa Prime Gaming pa lahko uživate v igri Fallout Tactics: Brotherhood of Steel ter preko pretočnega servisa Luna igrate Fallout 3 in Fallout: New Vegas.

Zdaj smo končno dobili tudi nove informacije glede manjše predelave igre Fallout 4, ki je bila prvič najavljena leta 2022, takrat pa je Bethesda praznovala 25. obletnico celotne franšize. O nadgradnji igre takrat nismo vedeli veliko, nakar je tudi 2023 minilo brez kakršnihkoli novic, zato smo predvidevali, da želi razvijalec novice glede razvoja podeliti skladno z izidom serije.

In to se je tudi nekako uresničilo, saj je Bethesda včeraj napovedala, da bo Fallout 4 svojo obljubljeno nadgradnjo dobil 25. aprila, tako da bo premiero serijo zamudil samo za nekje dva tedna.

Nadgradnja je prvotno namenjena konzolam PlayStation 5 in Xbox Series X, kjer je sicer Fallout 4 deloval, a samo v načinu združljivosti za nazaj. Nadgrajena verzija bo zdaj na teh konzolah omogočala večjo ločljivost in podporo za 60 sličic na sekundo, malce pa naj bi bila izboljšana tudi grafična podoba. Vse te dobrote se bodo preselile tudi na PC, kjer bodo igralci pozdravili podporo za široke zaslone in njihova razmerja stranic, popravljeni bodo nekateri hrošči, boljša bo stabilnost in igra bo za naprave Steam Deck končno prejela tudi oznako za polno združljivost.

Nova vsebina prihaja v obliki modov, ki jih je Bethesda odobrila za svojo trgovino Creation Club. Tako se boste zdaj lahko po novem preoblekli v oklep frakcije Enclave in v roko poprijeli tudi njihova orožja, čaka pa vas tudi nova naloga Echoes of the Past v kateri jim boste morali preprečiti, da svojo bazo ustanovijo znotraj pokrajine Commonwealth.

To niso edine dobrote, ki nas ta mesec čakajo iz Fallout sveta: že 24. aprila nas čaka tudi izdaja gromozanskega moda Fallout: London, ki bo igranje prvič preselil iz okovov ZDA.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime