Lords of the Fallen dobil še zadnjo večjo posodobitev, ki igro lahko spremeni v roguelike

Igra Lords of the Fallen je lani oktobra privržence žanra “soulslike” razdelila na dva tabora: na tiste, ki so stvar preprosto prezirali in v njej niso našli niti enega pozitivnega vidika in tiste, ki so stvar označili za podcenjeno ter obenem nergače obtožili pretirane negativnosti. Sam sem nekje na sredi: moje mnenje je, da stvar niti približno ni tako zanič kot jo označujejo nekateri, saj igra vsebuje zanimiv svet ter prekrasen dizajn oklepov in nasprotnikov, a po drugi strani je tudi res, da je boj nekam plavajoč in nenatančen, obiskovanje alternativne dimenzije pa se včasih zdi preprosto nadležno in upočasni tempo igranja.

Razvijalcu Hexworks je vsekakor treba čestitati za naknadno podporo, ki jo je ta igra dobila po izidu, saj je praktično vsak dan izšel en večji ali manjši popravek, ki je bodisi nekaj postoril na optimizaciji ali pa se lotil obdelave hroščev, upoštevali pa so tudi želje igralcev in zmanjšali agresivnost nasprotnikov, tako da so ti zdaj med igranjem manj nadležni.

Hexworks je z opravljenim delom zadovoljen zato so včeraj izdali še zadnjo večjo posodobitev 1.5, ki je dostavil še tisto zadnjo obljubljeno vsebino. Poleg odprav hroščev in dodatnega dela na optimizaciji nam ta posodobitev dostavi tudi možnost ponovnega preigravanja New Game+, le da je ta stvar tule malce drugačna kot pa v kakšnem Elden Ringu.

Pri vnovičnem preigravanju namreč lahko sami izberemo, kaj vse si želimo v ponovnem preigravanju kampanje in izbira je res pesta. Vključimo lahko možnost naključnih nasprotnikov, tako da nas med novo potjo skozi igro na prej že seznanjenih lokacijah pričakajo povsem nepričakovani tolovaji, enako naključno postavitev pa lahko izberemo tudi za razne zaklade, tako da nikoli ne boste vedeli, kakšen košček oklepa ali orožja se skriva pri naslednji skrinji.

Najbolj zanimiva je možnost Ironman, ki igro spremeni v žanr roguelike. To pomeni, da boste ob dvojni smrti (igra vam namreč po originalni smrti ponudi še eno možnost, kjer živite v alternativni dimenziji) primorani igranje začeti povsem od začetka, kar je stvar, ki se jo bodo lotili samo največji mojstri tega naslova. Lords of the Fallen namreč nikakor ni lahek naslov in tudi po vseh teh posodobitvah je smrt stalni spremljevalec, a nekateri preprosto obožujejo takšne izzive, zato ne dvomimo, da so se ga nekateri zdaj že lotili – še posebej zaradi tega, ker je posodobitev s sabo prinesla tudi nove trofeje.

Posodobitev 1.5 je zdaj že na voljo in tole zna biti lep vmesni obrok, preden se junija preko dodatka Shadow of the Erdtree zopet vrnete v priljubljeni svet igre Elden Ring.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime