Po 10 letih MMO ArcheAge ugaša strežnike

Korejski razvijalec XL Games nam je leta 2014 predstavil MMO igro ArcheAge, ki je vsebovala kar nekaj zanimivih idej. Spomnim se, da sem stvar preigraval tudi sam in uspelo mi je spočeti enega od svojih prvih video vtisov, ki si ga lahko ogledate spodaj – bonus je res zanič mikrofon zaradi katerega se me komaj sliši.

ArcheAge nam je predstavil širok svet, ki smo ga lahko prehodili peš ali pa na hrbtu kakšne zverine, moč pa je bilo tudi skočiti v svoj lastni čoln in se igrati morskega kapitana. Prisotne so bile tudi razne res posebne igralne novitete, saj si lahko kupoval zemljišča in nato na njih gradil hiše, za poredne igralce je bil prisoten sistem sojenja iz strani drugih špilavcev, vsake toliko pa je kak srečnež lahko v divjini naletel na izjemno dragoceno drevo, ki ga je pred tem zadela strela – te surovine si lahko nato prodal za izjemno lep priliv cekina.

Strežniki so bili ob beta testiranju tako polni, da se enostavno nisi mogel povezati na njih ali pa si čakal v dolgi vrsti, zato je bil naval igralcev konkreten tudi ob izidu, a takrat je na plano pokukala korejska stran razvijalca, zato se je naslov začel hitro začel utapljati v mikrotransakcijah, kar je igralce sčasoma začelo odvračati od igranja, dokler se v njej niso začeli zadrževati samo še največji oboževalci.

Ti so včeraj izpustili glasen krik razočaranja, saj je založnik Kakao Games najavil, da so se po svetovanju z razvijalcem XL Games odločili, da vzdrževanje igre ArcheAge nima več smisla, saj je igralna baza postala premajhna, da bi ti igralci lahko izkusili vsebino na takšen način, kot je bila ta zamišljena.

Na ta račun so prišli do težke odločitve, da ugasnejo strežnike v Evropi in Severni Ameriki, to pa se bo zgodilo 27. junija 2024. Prodaja igrine valute je bila zdaj že zaustavljena, a bo notranja trgovina še naprej delovala vse do konca obratovanja strežnikov. Vsi tisti, ki posedujejo naročnino Patron bodo za to dobili nazaj povrnjen denar v obliki igrinih kreditov, tako da bodo te lahko zamenjali za kaj takšnega v trgovini, kar si prej še niso privoščili in zanimivo bo videti, če se bo v igri priredil kakšen znaten finale, ki bo igro poslal v večna lovišča.

Glede na uradno napoved se bodo strežniki ugasnili samo pri nas in v ZDA, medtem ko bodo v kakšni Aziji in drugod očitno še naprej delovali, tako da lahko tisti največji odvisneži še vedno naredite nove like in se povežete na strežnike, ki pa bodo vsebovali višji zamik. Vsem ostalim pa je priporočljivo počakati na nadaljevanje ArcheAge 2: to je bilo najavljeno leta 2022 in bo zgrajeno znotraj pogona Unreal Engine 5, žal pa datum izida še vedno ostaja neznanka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime