Stalker 2 dobil nov krajši igralni posnetek

Razvijalec GSC Game World je svoj težko pričakovani naslov Stalker 2 že večkrat zamaknil, a se je potem vedno oddolžil s prikazom kakšnega novega napovednika in počasi smo lahko vse te videe začeli sestavljati v neko skupno sliko, ki nam pravi, da bo tole verjetno eden od najlepših naslovov v zgodovini videoiger in samo upamo lahko, da bo stvar ob izidu tudi dobro optimizirana.

Glede optimizacije skrbi sicer povzroča trojica prej izdanih Stalker naslovov, ki so bili ob izidu katastrofalni in problem takrat niso bile samo nizke ter nestabilne sličice na sekundo, ampak tudi poplava takšnih in drugačnih hroščev. A po drugi strani so tiste prejšnje igre izšle več kot desetletje nazaj in GSC Game World je danes povsem drugačen studio, zato lahko pri njemu pozabimo na stare zamere.

Stalker 2: Heart of Chornobyl je nedavno pokazal frišni napovednik, ki je sicer resda dolg manj kot minuto, vendar pa nam prvič malce bolj pokaže širino sveta, ki nam jo bo predstavil ta naslov. Stalker je sicer vedno veljal za igro, ki se odvija v odprtem svetu, a ta je tokrat res ogromen, selili pa se bomo med različnimi mesti in v enem kadru lahko vidimo slavno panoramsko kolo mesta Pripjat ter obsežno blokovsko naselje, ki nemalo spominja tudi na kakšno ulico v Sloveniji – le da je pri nas malce manj dreves, razrušenih stavb in mutirancev, ki nas želijo naskočiti izza vsakega ovinka.

Splošno gledano pa je igra videti naravnost čudovito in to zna biti tisti prvi resnični prikaz zmogljivosti pogona Unreal Engine 5 pri ustvarjanju odprtega sveta.

Stalker 2 izide 5. septembra letos in bi ga na nek način lahko uvrstili na seznam Microsoftovih ekskluziv, saj izide samo na PC-ju in konzoli Xbox Series X, hkrati pa bo od prvega dne že na voljo preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime