Xbox naj bi v sledečih treh mesecih tudi uradno prišel v Slovenijo

Že nekaj vode je preteklo odkar smo nazadnje zapisali kakšno govorico, ki bi nato postala tako obširna, da se je nato razpasla preko interneta in se celo kasneje pojavila tudi na Redditu. Naša takratna predvidevanja, ki so se tikala Microsofta in njegove namere, da morda začne svoje storitve nuditi tudi v Sloveniji, so se izkazala za pravilna, saj je Microsoft nato res začel testirati svoj program Game Pass, nakar je ta končno postal na voljo tudi pri nas.

Zdaj smo dobili dokaj konkretne informacije, da se ameriški gigant pripravlja na naslednji korak, ki smo ga ravno tako boleče pogrešali že desetletja. Microsoft naj bi namreč končno začel v Sloveniji nuditi uradno podporo za svoji konzolo Xbox Series X in S, kar bo bil naravnost zgodovinski trenutek. Microsoft je namreč ne samo Slovenijo, ampak celotni Balkan ignoriral vse od zagona svojega pionirskega Xboxa, stvari pa se od leta 2001 na tem področju bistveno niso spremenile.

Našega vira ne moremo izdati, a imamo vanj zaupanje in je nekdo, ki je dejansko “pri koritu” in bi bil pri takšni spremembi strategije predčasno obveščen iz strani Microsofta. Po njegovih informacijah naj bi bil zagon Xboxa v Sloveniji najprej začrtan v začetku 2024, a so se nato pripetile določene komplikacije, zato je bil izid prestavljen v drugo četrtino tega leta. Xbox Series S in X naj bi tako uradno pri nas začel delovati v nekje naslednjih treh mesecih, kar pomeni, da bi ga lahko v trgovinah našli najkasneje nekje do septembra.

Kaj bi torej uradna podpora za Xbox v Sloveniji pomenila za končnega uporabnika? Najbolj pomembna novost bi bila zaloga v večjih trgovinah, saj bi lahko kadarkoli skočili v trgovino Mimovrste, tam poiskali konzolo in jo preprosto naročili, ob tem pa bi vedno dobili odšteli takšen znesek kot na drugih trgih, kjer je konzola uradno podprta. Dodatno bi ob registraciji Xbox Live računa preprosto izbrali Slovenijo in nato s klikom gumba potrdili naročnino na Xbox Live Gold, kar nam na tej konzoli omogoča večigralstvo.

Potem so tu razne promocije, nagradne igre in prodaja periferije v obliki Xbox Elite kontrolerjev, ki jih lahko na strani Xbox Design Lab barvno sami oblikujemo. Omogočena bi bila tudi naročnina na Game Pass Ultimate, ki knjižnico iger doda tudi na konzolo Xbox Series X in S ter omogoči združljivost napredka s PC-jem. Uporabnik lahko na ta način nekaj časa igra določeno zadevo na konzoli, nakar skoči na PC in preprosto nadaljuje od zadnjega shranjenega položaja, ponudba iger na konzoli pa je obenem še bolj obilna kot na PC-ju, saj so nekateri naslovi na voljo samo za konzolo. Game Pass Ultimate k vsemu doda še pretočno igranje iger in to na različnih napravah, kar pomeni nore kombinacije kot je denimo priklop kontrolerja na tablico, nakar lahko že v naslednjem hipu na njej poganjate Sea of Thieves.

Uradni prihod Xbox k nam bi tudi nakazal na širšo strategijo Microsofta, da začne končno targetirati tudi Evropo, ki je že leta zavezana samo k znamki PlayStation. Konkurenca na trgu je vedno dobra novica za končnega uporabnika in ni jih malo, ki bi sicer imeli pod televizorjem konzolo, a se jim upira dizajn PlayStationa 5, zato bi veliko raje gledali v fine pravilne kote črne konzole.

Držimo pesti, da se naše prerokbe tudi tokrat izkažejo za pravilne in da Slovenija še letos vstopi v novo ero konzolnih vojn. Morda kaj uradnega slišimo že kaj kmalu: Microsoft ima za 9. junij napovedano predstavitev Xbox Games Showcase in čisto možno je, da Phil stopi na oder, oblečen v majico s slovenskim logotipom in napove selitev Xboxovih storitev v naše konce.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Micorosoft je ignoriral malce več Evrope kot samo celotni Balkan:

    Albania
    Andorra
    Armenia
    Azerbaijan
    Belarus
    Bosnia and Herzegovina 
    Bulgaria
    Croatia
    Cyprus
    Estonia
    Georgia
    Iceland
    Kosovo
    Latvia
    Liechtenstein
    Lithuania
    Luxembourg
    Malta
    Moldova
    Monaco
    Montenegro
    North Macedonia
    Romania
    San Marino
    Serbia
    Slovenia
    Ukraine

    Oz v statistiki:

    EUROPE SUPPORT: 45%
    EU SUPPORT: 62,96%
    PC GAMEPASS: 86%
    CONSOLE GAMEPASS: 44,9%
    GAMEPASS ULTIMATE: 45%
    CLOUD GAMING: 39%
    Xbox accessories 45%
    Microsoft Rewards on Xbox 20%

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime