Sony naj bi delal na predelavi igre Horizon Zero Dawn

Založnik Sony je s predelavo igre The Last of Us Part 1 započel ogromno internetnih debat, ki so se spraševale o smiselnosti predelave igre, ki je sicer skorajda stara že 10 let, a je kljub temu še vedno videti odlično. Tudi nam se je pri pri priporočilu igre malce zataknilo v grlu glede cene, saj je predelava stala polnih 80 €, ki jih zahtevajo vse PlayStation 5 ekskluzive.

Sony pa zdaj želi očitno še malce bolj premakniti meje predelav, saj so se pojavile govorice o predelavi 5 let stare igre Horizon Zero Dawn, ki je letos februarja prejela nadaljevanje Forbidden West, leta 2020 pa se je na PC-ju pojavila malce nadgrajena verzija originala, ki je omogočila večjo mejo izrisovanja, a se česa bolj temeljnega, kot so denimo teksture, ni dotikala.

O predelavi je sprva poročala samo spletna stran MP1ST in sprva smo zadevo nameravali zavreči kot samo neko lažno govorico. Zero Dawn je namreč še danes videti odlično: pred kratkim sem se spravil preigravanja New Game+ in razen nekam plastičnih obrazov in slabih mimik pri govorjenju je zadeva še vedno vizualno videti fantastično, razvijalec Guerrilla Games pa je na konzoli PlayStation 5 za Zero Dawn omogočil igranje pri 60 sličicah na sekundo.

A novico je nato potrdila tudi spletna stran VGC, odobril pa jo je tudi Tom Henderson, ki je znan po svojih dobrih virih znotraj igričarske industrije. To je govorico spremenilo v konkretno novico, a MP1ST se ni izjasnil, ali bo tole popolna predelava, morda v pogonu drugega dela kot je bilo to v primeru The Last of Us, ali pa morda samo tehnična nadgradnja, ki bo prišla samo na konzolo PlayStation 5. Originalni vir pravi, da nas čaka kup izboljšav na področju dostopnosti za osebe s posebnimi potrebami, kar zagotovo obsega barvno slepe in zvočno branje menijev. Poleg tega naj bi prenovljena verzija s sabo prinesla različne optimizacije in zmožnost poganjanja v ločljivosti v 4K ter nadgradnje na področju igralne formule, ki jim s tujko rečemo “quality of life” izboljšave.

Ločeno naj bi nastajala tudi večigralska igra v svetu Horizona. O tej je znanega še manj, a ena od značilnosti naj bi bilo sodelovanje med igralci, ki bi skupaj pobijali ogromne, mehanske živali, ki bi bile prenevarne samo za enega junaka.

Očitno ima Sony premeten poslovni načrt, saj bo franšize, ki bodo kmalu dobile premiero v obliki TV serij, predelal v bolj grafično privlačne pakete. To se je zgodilo v primeru The Last of Us, ki naslednje leto prihaja na HBO Max, po enaki poti pa gre tudi Horizon, ki se bo naselil na Netflixu. Sony morda tudi upa, da bodo serije tudi dvignile številke igralcev, kot se je to zgodilo pri Cyberpunku 2077, prenovljeni Zero Dawn pa bi mastno zaslužil tudi zaradi svoje cene, ki bi bila zagotovo višja.

horizon

Guerrilla Games pa očitno dela tudi na dodatni vsebini za Forbidden West. Igralec Lance Reddick, ki v igri nastopa kot Sylens, je na Twitterju objavil sliko ter zapisal, da zopet dela na zajemanju gibov za igro Forbidden West, a je očitno govoril prehitro in je nato vse skupaj izbrisal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime