Asus bo že nocoj najavil naslednika naprave ROG Ally

Zdaj je že jasno, da so prenosni PC-ji postali uveljavljen produkt, ki nase privablja čedalje več podjetij, ta pa so bila s svojimi pionirskimi poskusi izdelkov in njihovo prodajo tako zadovoljna, da zdaj že načrtujejo naslednike.

Na Valve in evolucijo naprave Steam Deck bo, tako kot je pri temu založniku že v navadi, treba počakati še nekaj časa, a ostali posnemovalci nameravajo svoje naslednje produkte predstaviti že prej, pa čeprav so s prvim izdelkom prišli za Steam Deckom. Prvi se bo opogumil Asus, ki je svojo napravo ROG Ally predstavil junija lani, za danes pa že pripravljajo uradno napoved naslednika.

Prenos v živo si boste lahko ogledali preko video okna zgoraj in sicer nocoj ob 21.00. Najava tako prihaja slabo leto po izidu originala in vprašanje ostaja, kaj točno nam bo predstavil ta naslednik in v čem se bo razlikoval od dobro sprejetega originala. V naši recenziji smo pri ROG Allyju v bistvu potožili samo nad malce nerodnim upravljanjem z operacijskim sistemom Windows, a splošno gledano je ROG Ally uspešno opravil z vsemi dostavljenimi nalogami in je bil v Sloveniji celo tako prodajno uspešen, da je za kratek čas zmanjkalo zaloge.

A če držijo govorice spletne strani VideoCardz potem od te najave ni pričakovati pravega naslednika, ki bi mu lahko nataknili ime ROG Ally 2. Asus se te dni pripravlja za sejem Computex 2024, za tega pa so predčasno na splet izcurljale vse najave, ki naj bi jih podjetje pripravilo za ta dogodek. Med drugim naj bi tam dobili vpogled v prenovljeni Ally, ki pa se kaj preveč od originala ne bo razlikoval: v bistvu naj bi bila to samo osvežitev obstoječega produkta, ki bo popravila težave s SD kartico in bo imela morda malce večjo baterijo, ekran in čipovje pa bosta ostala nespremenjena.

Asus naj bi kljub temu delal na pravemu nasledniku originalne naprave na katero je namignil nedolgo nazaj, a te verjetno letos še ne bo na spregled.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime