Meta znižala ceno VR naprav Quest 2

VR zabava se je v takšni ali drugačni obliki zdaj ustalila in zdaj je tudi največjim dvomljivcem jasno, da tole ne bo šlo po poti 3D televizorjev. Resda čistokrvnih PC verzij, ki bi bile namenjene samo igričarstvu dandanes ni več, saj vsi ciljajo v brezžični trg in v mešanico VR ter AR zmogljivosti, vendar pa se da vsa očala izrabiti tudi za igričarske namene in sčasoma že izdani izdelki pridobijo posodobitve in kompatibilnost za stvari, ki jim na začetku niso bile namenjene: Sony denimo te dni pridno testira prenos očal PS VR2 na PC trg, čeprav naj bi bila ta namenjena zgolj in samo konzoli PlayStation 5.

Na področju splošne uporabnosti že nekaj časa vlada podjetje Meta, ki je preko očal Quest 3 izpopolnila nedovršenosti predhodnih očal in splošno gledano so očala Quest 3 najbolj priporočljiv nakup za novega VR navdušenca, ki bi rad skočil v svet navidezne resničnosti, a ne bi rad Applu podaril svoje ledvice, saj ta za svojo iznajdbo zahteva več kot 3k ameriških zelencev.

Quest 3 je fajn, a ne smemo pozabiti niti na očala Quest 2, ki jim je Meta nedavno znižala ceno in to pod 200 dolarjev. Znižanje je prejela verzija, ki v sebi vsebuje 128 GB pomnilnika in tej je cena padla na 199 $. Popust se je zgodil tudi v slovenski trgovini Cyberpiggy, ki po novem Meta Quest 2 z 128 GB pomnilnika trži po ceni 314 €.

Meta Quest 2 je dandanes star štiri leta, vendar pa se kljub temu ponaša z impresivnimi specifikacijami, ki jih je Quest 3 samo še nadgradil. Ločljivost na vsako oko znaša 1832 x 1920, frekvenca osveževanja znaša 120 Hz, naprava pa omogoča tudi AR sposobnosti, čeprav boste zunanji svet gledali preko črno-bele slike. V teh letih pa si je naprava nabrala kar nekaj odličnih iger, ki jih lahko gor z veseljem preigravamo še danes: Beat Saber, Resident Evil 4 in The Walking Dead: Saints & Sinners so samo nekateri večji predstavniki knjižnice, napravo pa lahko nato priklopimo še na PC ter si tako katalog samo še razširimo. Očala še danes dobivajo nove naslove: zombijaščina Arizona Sunshine 2 je denimo na voljo tudi na tej napravi in je videti odlično.

Ko smo že pri trgovini Cyberpiggy je ta pred kratkim dobila tudi novo zalogo očal Meta Quest 3, kar je dobrodošla novica, saj je imela Meta v zadnjih mesecih kar nekaj težav z dobavo teh očal. Za 128 GB verzijo boste odšteli 614 €, medtem ko 512 GB prostor za shranjevanje zahteva 779 €. Obe različici v paketu vključujejo tudi igro Asgarth’s Wrath 2.

Nenadno nižanje cen očal Meta Quest 2 zna pomeniti, da Meta morda resda pripravlja cenejšo verzijo očal Quest 3 in zaradi tega bi se podjetje rado znebilo odvečne zaloge. Govorice pravijo, da naj bi olajšana verzija teh očal bila prikrajšana kontrolerjev in bi bila tako bolj namenjena VR/AR izkušnjam, kot pa samim igram.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime