Capcom naj bi delal na predelavi igre Resident Evil 1

Za razliko od ostalih založnikov Capcom vsako leto poroča o rekordnih dobičkih, zaradi česar so njegovi zaposleni zaenkrat varni pred odpuščanji. Capcom dobro ve, kje tičijo njegove moči in v kaj se splača vlagati finančna sredstva in osebje, zaradi česar predelave iger Resident Evil letijo iz polic, podpirajo pa jih še franšizi Monster Hunter in po novem tudi Dragon’s Dogma.

S strategijo predelav starejših Resident Evilov bodo tako nadaljevali tudi v prihodnosti, kar je nekako logično in tudi igralci se teh projektov niso naveličali, saj so vse obnove do sedaj bile kvalitetne – malce je spodrsnilo samo igri Resident Evil 3, ki je imela odrezane preveč vsebine. Založnik je nato hitro popravil preko obdelave Resident Evila 4, kar je bil tudi zadnji naslov iz te franšize, zaenkrat pa naslednji projekt še ni bil uradno najavljen.

Zanesti se je tako treba na govorice in te pravijo, da naj bi Capcom že vrsto let delal na devetem delu serije, ki je bila delana istočasno kot Village, slednji pa je bil najprej zamišljen kot stranski projekt, a se je tekom razvoja spremenil v polnopravno novo poglavje franšize. Skrivnosti deveti del medtem ni bil zavržen in naj bi izšel že v začetku naslednjega leta, nove govorice iz strani leakerja Daniela Richtmana, bolje znanega kot DanielRPK, pa pravijo, da je Capcom odobril delo tudi na predelavi čisto prvega Resident Evila, ki naj bi v prenovljeni obliki izšel enkrat v 2026 in to ravno na svojo 30. obletnico.

DanielRPK je novico podelil na svojem Patreonu in v bistvu projekt niti ni neko grozno presenečenje. Capcom je imel po predelavi štirice odprte različne smeri glede nadaljnjih obdelav: lahko bi se lotil obnove petega dela, kar je v bistvu namignila tudi iztočnica igre Resident Evil 4, a igralci ne bi imeli nič proti predelavi originala oziroma ločenega dela Code Veronica. Ne bi bilo nemogoče, da je Capcom odobril delo na vseh treh projektih in da morda naslednje leto dobimo še kakšno drugo predelavo, kar bi nas približalo šestemu delu, ki bi ga založnik verjetno zelo rad obdelal, saj že dolgo velja za črno piko te franšize.

Capcom je sicer prvi del predelal že dvakrat. Leta 2002 smo dobili pošteno grafično nadgradnjo in to za konzolo Nintendo GameCube, nakar smo dobili še HD verzijo te predelave za druge konzole in PC. Vnovična predelava bi šla verjetno po korakih prejšnjih, kar pomeni, da bi se kamera preselila v tretjeosebnih pogled, grafično pa stvari sploh ne bi bile primerljive.

Zadnjo predelavo igre Resident Evil 1 lahko dobite na Steamu po ceni 19,99 € in jo je še danes veselje igrati, saj je to morda najbolj grozljiv del cele franšize. Kljub svojemu imenu pa tole štorijalno ni čisti začetek serije – obstaja namreč tudi igra Resident Evil 0, ki je ravno tako dobila HD nadgradnjo in zase zahteva isto ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime