Seriji Gospodar prstanov in Zmajeva hiša sta včeraj dobili napovednika za svoji 2. sezoni

Za Hollywood imam pripravljeno eno noro idejo, ki je sicer povsem logična, a je zaradi nekega razloga večji studii nočejo povzeti. Zelo bi bilo namreč fajn, če dve epski fantazijski seriji, ki se napajata iz bogatih knjižnih predlog in potrebujejo samo za izdelavo ene sezone dve leti, izšle s kakšnim letom zamika? To bi verjetno obema dvignilo gledanost, vendar pa je splet naključij v letu 2022 privedel do tega, da je serija Zmajeva hiša leta 2022 dobila premiero prve epizode 21. avgusta, nakar je Gospodar prstanov: Prstani mogote svojo prvo epizodo pokazal 1. septembra, kar pomeni, da nekateri še niso do konca prežvečili prejšnje serije in jih je že čakala nova epska fantazijska povest.

Obe seriji sta nato bili hitro odobreni za 2. sezono in sta včeraj na isti dan prejeli napovednika za nadaljevanje, kar je težko sprejeti za naključje in je bolj videti kot da HBO in Amazon drug drugemu kažeta fantazijske mišice.

Zmajeva hiša bo v novi sezoni zopet prikazala cel kup bitk ter političnih intrig, pred kamere pa bodo stopili nekateri stari in novi obrazi. Teh je v tej seriji res ogromno, tako da bi morda pred gledanjem prav prišla kakšna razpredelnica z jasno zapisanim družinskim drevesom, vsekakor pa je priporočljivo pred gledanjem ponovno pogledati 1. sezono, saj človek v dveh letih lahko pozabi marsikaj. Na nasprotnih bregovih si bosta stali Rhaenyra Targaryen in Alicent Hightower, saj si vsaka od teh želi Železni prestol, pot do tega pa bo šla čez goro trupel sovražnikov in občasno tudi zaveznikov, nakar se bodo med sabo udarili tudi zmaji.

Premiera 2. sezone se bo odvila 16. junija in takrat se bo pri nas pretočna platforma HBO Max že preimenovala v Max, kar pomeni, da boste morali tudi razmisliti o stopnji naročnine, saj 4K ločljivost ne bo na voljo povsod.

Prstani mogote se bodo med tem vrteli okoli našega dobrega znanca Saurona, ki si v tej seriji še ni nataknil na glavo zloglasne čelade, a je že začel z ožanjem zanke okoli celotnega Srednjega sveta, hkrati pa je s Celebrimborjem začel kovati tistih sedem prstanov, ki smo jih tako dobro spoznali skozi knjige in filme. Ne bo manjkalo niti srhljivih bitij, impresivnih posebnih učinkov ter bitk, v katerih bodo sodelovali skoraj vsi znanci 1. sezone.

K sreči bomo pri 2. sezoni obeh serij vmes dobili malce premora, saj bodo Prstani mogote svojo premiero prikazali 29. avgusta, nakar bomo vsak teden dobili novo epizodo – skupno bo teh, tako kot v prejšnji sezoni, vsega skupaj osem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime