Ubisoft preklical razvoj igre The Division Heartland

Slabe novice tokrat prihajajo na račun vseh navdušencev franšize The Division, saj je Ubisoft v včerajšnjem finančnem poročilu napovedal, da je bil primoran preklicati razvoj igre The Division Heartland.

Igra je bila prvič napovedana leta 2021 in je vsebovala dokaj zanimivo premiso, saj nas je enkrat za spremembo preselila iz ulic večjega mesta na urbano podeželje mesteca Silver Creek, ki tudi samo ni moglo ubežati nevarnemu virusu, ta kontaminacija okolice pa bi se tekom igranja ves čas spreminjala. Igralci se tako ne bi nadihali samo svežega podeželskega zraka, ampak bi morali biti tudi ves čas pozorni na širjenje okužb, obenem pa bi jih pestile preživetvene mehanike ter dodatni cikel menjavanja dneva in noči, kar bi igralno formulo še bolj razgibalo.

Razvijalec Red Storm Entertainment je Heartland pripeljal do te stopnje, da so igralci lahko že sodelovali v zaprtih testiranjih in založnik je še lani promoviral to igro, ki bi morala biti ob izidu povsem brezplačna, a bi zato vsebovala določeno stopnjo mikrotransakcij. Zdaj so vsi ti načrti romali v smeti, saj je Ubisoft včeraj povedal, da mora svoje finance usmeriti v večje projekte: pri tem sta bili specifično omenjeni igri Rainbow Six ter XDefiant – slednja še ni izšla, a se je v prvih javnih testiranjih obnesla zelo dobro, zato ji Ubisoft napoveduje svetlo prihodnost.

Preklic projekta sicer ne pomeni, da je zdaj ta franšiza povsem mrtva. The Division 2 namreč še vedno prejema posodobitve in naj bi naslednje leto prejel tudi nov večji dodatek, v razvoju pa je tudi mobilna igra The Division Resurgence. Septembra lani je bilo odobreno tudi delo na The Division 3, ki ga bo zopet izdelal razvijalec Massive Entertainment, a izid tega projekta je najbrž še leta stran, saj mora Massive najprej dokončati igro Star Wars: Outlaws, ki izide konec avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime