Redfall dobiva še svojo zadnjo posodobitev, ki bo omogočila igranje brez internetne povezave

Za igro Redfall sem imel slabe občutke že ob njenem prvem napovedniku, ki se ga še spomnim kot zaključno presenečenje Microsoftove prezentacije za katero se je predhodno govoričilo, da bo predstavila novi projekt razvijalca Arkane. A igralci smo pričakovali napoved igre Prey 2 ali pa morebiti Dishonored 3 in ne večigralske vampirske streljačine, ki preprosto ni bila videti kot nekaj, kar bi bila strast tega razvijalca.

Nakar je Redfall izšel v dokaj slabem stanju in Microsoft se je opravičil in nam takrat zatrdil, da bo stvar popravljena in bo vsekakor dosegla svoj polni potencial. Samo eno leto kasneje pa se je situacija korenito spremenila, saj je bilo nedavno najavljeno, da bo razvijalec Arkane Austin zaprl svoja vrata in delo na Redfallu se ne bo nadaljevalo več.

No, Microsoft je nekdo prepričal, da bi bilo dobro za Redfall izdati vsaj še eno posodobitev, ki je bila verjetno že v razvoju, še preden je ven prišla novica o zapiranju studia. Uradni X račun je zapisal, da bo igra dobila svojo 4. posodobitev in ta je videti konkretno, saj bo vsebovala stvari, kot je možnost igranja brez internetne povezave, prenovljeno mapo in možnost pavziranja med igranjem.

Redfall se sicer igra kot povsem enoigralski naslov, a četudi kampanje ne nameravate preigravati v navezi z drugimi igralci, brez konstantne internetne povezave stvar preprosto ne bo delala. Microsoft se zaveda, da to ne bi bilo dobro za prihodnost tega naslova, saj bodo strežniki slej ali prej zaustavljeni, nakar bi v svoji knjižnici Game Pass naslovov držali igro, ki bi bila nefunkcionalna. Zato so odobrili izdajo še ene posodobitve, datum izida te pa zaenkrat ostaja neznanka.

Redfall je ob izidu prodajal sezonsko prepustnico Hero Pass in zdaj ta ne bo dostavila vse obljubljene vsebine. Microsoft in Bethesda bosta namesto tega vsem kupcem ponujala vračila – glede podrobnosti teh se lahko obrnete na uradno spletno stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime