FIFA ni mrtva, saj naj bi se do licence dokopal založnik 2K

Brcanje virtualne žoge je zelo dobičkonosen posel, kar je leta izkoriščal založnik 2K in je bil že dve desetletji nazaj obtožen, da je vsaka nova iteracija igre FIFA samo nosila drugače obarvan menu, medtem ko je bila igralno zadeva enaka lanskoletni verziji. Nakar je EA še pogruntal, da so igralci pripravljeni odšteti mesečne plače za “loot boxe” in nakupovanje virtualnih kartic FIFA Ultimate Team, ki vam je omogočila sestavljanje perfektne nogometne ekipe, je mesečno prineslo take kupe denarja, da bi lahko verjetno EA osnovno igro ponudil brezplačno, pa bi še vedno zaslužil ogromno cekinov.

Ta zaslužek pa je zahteval svoje žrtve, saj je bilo treba ves čas plačevati tudi pravice do licence imena FIFA, ki je bilo vsako leto dražje, dokler ni EA prerezal popkovine in zagnal svojo lastno serijo nogometnih iger EA Sports FC, ki je lani dobila izjemno obetaven začetek, saj se je EA pohvalil, da je igra v prvem tednu od izida nabrala 11,3 milijona igralcev, medtem ko so za igro FIFA 23 lani v istem času pridobili 10,3 milijona špilavcev. Ločitev založnika tako ni preveč bolela, a to se zna kaj kmalu spremeniti, saj FIFA licenca medtem visi v zraku in zdaj naj bi se do nje dokopal založnik 2K.

Da 2K in FIFA flirtata o medsebojnem partnerstvu se ve že nekje od začetka tega leta, a leaker MohPlay Inc je šele nedavno potrdil, da je bila pogodba zdaj čisto zares tudi podpisana in da je 2K zdaj postal novi razvijalec FIFA iger. Besede leakerja so morda malce zapretiravane, saj ta trdi, da bo FIFA 2K25 izšla že letos in to ravno ob pravem času, saj bomo naslednje leto gledali svetovno prvenstvo v nogometu in nova FIFA bi bila idealna spremljevalka tega tekmovanja.

EA bo tako dobil konkurenco in to dokaj močno. 2K je namreč zdaj že prepoznavno ime raznih športnih iger, saj imajo pod prstom licenci za košarkarsko ligo NBA in golf simulacijo PGA, pred kratkim pa so skočili tudi v tenis in to preko igre Top Spin 2k25.

Žal pa je naivno pričakovati, da bo njihova verzija FIFA iger vsebovala manj mikrotransakcij kot pa pretekli naslovi, ki so izšli izpod založnika EA. V bistvu ima 2K v tem pogledu še hujše navade, saj je vsaka iteracija košarke NBA 2K bolj oderuška in prišlo smo do točke, kjer v tistih igrah razvoj kariere brez odštevanja dodatnih evrov preprosto ni mogoč. Kritiki sicer to navado založnika pljuvajo, vendar pa je založniku vseeno in najverjetneje bo te prijeme preselil tudi v svet nogometnih simulacij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime