Novi Doom naj bi nosil podnaslov The Dark Ages

Vse glasnejše so govorice, da bo Microsoft na svoji letošnji prezentaciji Xbox Games Showcase prvič prikazal tudi naslednjo igro razvijalca id Software, za katero se je dolgo govorilo, da bo izhajala iz dolgo speče franšize Quake. Vendar so se zdaj očitno mnenja spremenila in id Software naj bi nadaljeval delo na seriji Doom, za nas pa naj bi pripravljal povsem svež del, imenovan Doom: The Dark Ages.

Govorico je potrdila spletna stran Insider Gaming, a razen imena se o novi igri, če ta res obstaja in bo kmalu razkrita, ne ve ničesar več. Vendar pa je podnaslov The Dark Ages dokaj zgovoren – lani so sredi pravdanja med FTC-jem in Microsoftom na plano prilezli dokumenti, ki so razkrili cel kup še nenapovedanih iger in ena izmed njih se je imenovala tudi Doom: Year Zero. Čisto možno je, da se je naslov igre od takrat spremenil, a v obeh primerih podnaslov namiguje na nek začetek oziroma opis dogodkov, ki so se zgodili pred temi, ki smo jih spoznali v preteklih dveh igrah: torej Doom in Doom Eternal. Leaker Nate the Hate dodatno trdi, da ne samo da je govorica resnična, ampak da bo novi Doom poleg Xbox konzol obiskal tudi PlayStation 5.

The Dark Ages se sliši dokaj srednjeveško in če se morda spomnite, smo med igranjem Eternala naleteli na kar nekaj duhov starodavnih vitezov. Bi imel id Software dejansko toliko poguma, da bi nov Doom spočel sredi srednjega veka in bi moderno orožarno zamenjale sekire, dvoročni meči in samostreli? Prvoosebnega mečevanja še nobena igra ni naredila res privlačnega, a če bi bil kdo kos tej nalogi je to vsekakor id Software, ki je preprosto mojster ustvarjanja sila dobrega bojevalnega sistema in morda so so si po vseh teh letih zaželeli novega izziva.

Xboxovo konferenco bomo spremljali 9. junija, ob 19.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime