Bomo res kmalu dobili napoved nove Doom igre?

Medtem, ko še čakamo na sveže novice glede rekonstrukcije vse razvijalcev, ki si jih je skozi leta pridobil založnik Microsoft in kdo bo naslednji od njih, ki bo moral naslednji na Zavod za zaposlovanje, se založnik medtem pripravlja za svojo junijsko konferenco Xbox Games Showcase. Govorice pravijo, da zna biti ta ena najbolj obilnih do sedaj in da namerava Microsoft izdati posodobitve glede celega kupa franšiz in iger, ki so že dolgo v mirovanju in so zdaj končno prišle do stanja v razvoju, da so pripravljena za očesa javnosti.

Nekaj novega se zna zgoditi na področju franšize Doom, ki jo je razvijalec id Software na novo započel leta 2016, nakar je v 2020 izdal še nadaljevanje Eternal. Mnogi ljubitelji prvoosebnih streljank še danes pravijo, da sta ta dva naslova preprosto najboljša v žanru enoigralskih streljačin, čeprav je Eternal dobil nekaj kritik na račun platformskih elementov, ki nekaterim enostavno niso bili po godu.

Novinar Tom Warren, ki se je v preteklosti izkazal za zaupanja vreden vir, je nekaj dni nazaj na spletni strani The Verge zapisal daljši članek, ki se loti trenutnega stanja in atmosfere znotraj nekaterih razvijalcev, ki jih pod sabo drži Microsoft. Ob koncu članka je zapisal, da si Microsoft želi nekaj slovesa pridobiti na svoji naslednji večji igirčarski konferenci, tam pa namerava predstaviti nekatere povsem nove najave, ki bodo dvignile občutek pogube okoli znamke Xbox. Tom je občutek pogube zapisal kot “Doom” z veliko začetnico, zaradi česar so ga na X-u povprašali, če morda to namiguje na potencialno nadaljevanje id-jeve uspešnice, kar je Tom praktično potrdil preko naslednjega odgovora.

O novem Doomu se v preteklosti ni preveč špekuliralo, a lani so razkriti dokumenti Microsofta nakazali, da naj bi bil v izdelavi naslov Doom Year Zero in ta bi moral iziti že lani. Čisto možno je, da je bila stvar nato zamaknjena na 2024 in da nam bo Microsoft naslov uradno razkril naslednji mesec, to pa bi hkrati pomenilo, da so tudi ostali naslovi na razkritih dokumentih resnični – morda res končno nato dobimo predelavo igre Fallout 3.

Xbox Games Showcase bo premiero doživel 9. junija in poleg novega poglavja franšize Doom naj bi bil končno razkrit tudi Gears 6 ter naslednji Call of Duty, razvijalec Undead Labs pa naj bi po letih zatišja povedal nekaj novih besed glede igre State of Decay 3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime