Netflixova animirana serija Tomb Raider dobila prvi napovednik

Po nekajletnem zatišju je franšiza Tomb Raider zopet začela zbujati pozornost, saj Hollywood in igričarska industrija te dni delujeta v tandemu in želita na pretočne servise preseliti čim več takšnih licenc. Junakinja Lara Croft bo tako kmalu oživela v novi risani seriji Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, Netflix pa je za njo pokazal prvi napovednik.

Vizualno je tole videti kot zadovoljiv izdelek, na njem pa dela studio Powerhouse Animation Studios, ki je v tem pogledu že prekaljen maček in je v preteklosti spočel risane serije Castlevania, Masters of the Universe: Revelation in The Blood of Zeus. Kratki video nam pokaže gibčno Laro, ki se naokoli vozi z motorjem, z njim dela kaskaderske podvige, skoči iz letala in v boju vihti meč ter lok. Njen glas bo priskrbela igralka Hayley Atwell, ki jo najbolj poznamo po vlogi Peggy Carter iz Marvelovega univerzuma filmov.

Ne moremo niti oporekati pogumu in ambicioznosti te serije, saj bo poskušala združiti štorijalne predloge dveh različnih inkarnacij Lare Croft. Po eni strani bo tole namreč nadaljevanje novejše trilogije, ki je nastala med leti 2013 in 2018 in bo kot tako služilo kot nekakšen most za prehod Lare v slaboritno junakinjo, ki smo jo nato srečali v originalnih igričarskih avanturah. To ni lahka naloga, saj je novejša trilogija Laro predstavila kot ranljivo dekle, ki lahko preživi le tako, da si iz okoliškega grma nabere surovine za izdelavo puščic, medtem ko je bila v originalnih igrah praktično nesmrtna, hkrati je lahko vihtela dve pištoli naenkrat in pod njenimi napadi so padali tudi tiranozavri.

Pred ogledom serije bi bilo tako pametno obnoviti znanje iz zgodbe novejše trilogije. K sreči so vse te dostopne preko servisa Game Pass – prvi del je celo dobil grafično nadgradnjo Definitive Edition, ki je ne najdemo na ostalih PC digitalnih trgovinah.

Serije The Legend of Lara Croft zaenkrat še nima datuma izida, niti ni to edini izdelek, ki bo v glavni vlogi nosil Laro Croft. Amazon namreč za svoj pretočni servis Prime Video ustvarja film, v izdelavi pa je tudi naslednje poglavje igričarske franšize na kateri dela razvijalec Crystal Dynamics.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime