PS VR2 avgusta končno dobiva podporo za PC, a bo treba dokupiti poseben adapter

Sony je izpolnil obljubo, ki je nekaj časa nazaj napovedala kompatibilnost njihovih VR očal PS VR2 za PC-je, saj je včeraj napovedal prodajo posebnega adapterja, ki bo za takšno delovanje nujen in bo v prodajo stopil že 7. avgusta.

Adapter nima kakšnega posebnega imena in bo za uporabo dokaj preprost. Na eni strani bo vseboval vhod USB-C, kamor bomo povezali PS VR2, na drugi strani pa bomo preko izhoda DP ali HDMI stvar priklopili na monitor ali televizor ter preko USB-ja povezali gor še PC. Nakar samo še naložimo aplikacijo PS VR2 in zaženemo SteamVR tako da se pred nami odpre stotine PC VR iger, ki prej na tej napravi še niso bile dostopne.

ps vr2

Vse niso samo dobre novice. PS VR2 na računalnikih namreč ne bo prinesel enako globoke izkušnje kot tista, ki smo jo vajeni iz konzol PlayStation 5. Zaradi nekega razloga bo namreč izostala podpora za HDR in sledenje oči, manjkali pa bodo tudi realistični učinki tresenja tako na očalih, kot tudi kontrolerjih. Sony to opravičuje z dejstvom, da je bil PS VR2 že od začetka zasnovan tako, da zna polno zmogljivost izkoristiti samo konzola PlayStation 5, a da bodo PC-jaši še vedno lahko uživali v dobri sliki, ločljivosti 2000 x 2040 na posamezno oko, 110 stopinjskim kotom gledanja in 3D zvokom.

Operacijski sistemWindows 10 / Windows 11
ProcesorIntel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100
Pomnilnik8 GB
Grafična kartica– NVIDIA GeForce GTX 1650
– AMD Radeon RX 5500XT
Priporočeno: NVIDIA GeForce RTX 3060 ali AMD RX 6600XT
DisplayPortDisplayPort 1.4
BluetoothBluetooth 4.0

PS VR2 bo zahteval tudi kompatibilnost na področju strojne opreme. Razpredelnico si lahko ogledate zgoraj in čeprav minimalne zahteve niso kdo ve kako visoke, je vseeno priporočljivo imeti pod pokrovom vsaj grafično kartico RTX 3060 ali RX 6600XT, saj je veliko odvisno tudi od optimizacije posamezne igre in visoka ločljivost PS VR2 zna na kolena spraviti tudi močnejše sisteme. Ne pozabite niti na Bluetooth 4.0, ki bo za delovanje nujen, saj drugačen na PC ne bo možno povezati kontrolerjev.

Ta posebni adapter v prodajo stopi 7. avgusta, zanj pa bo treba odšteti 60 €. Seveda boste potrebovali tudi sama očala PS VR2, ki se pri nas trenutno prodajajo po akcijski ceni 499 €, ta razprodaja pa se zaključi 12. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime