Grozljivka Osmi potnik: Romul dobila prvi daljši napovednik

Franšiza Osmi potnik je resda legendarna, a če smo odkriti, je svoj zadnji dobri del dobila leta 1986, ko je na velika platna prispel drugi del, nakar je šla kvaliteta samo še navzdol. Pomagala ni niti vrnitev originalnega režiserja Ridleyja Scotta, ki je spočel podpovprečni nadaljevanji Prometej in Osmi potnik: Zaveza in upal bi si reči, da je franšiza v zadnjih dveh desetletjih spočela zgolj en omembe vreden izdelek: igro Alien Isolation, ki je na svet pokukala leta 2014.

A morda je še upanja tudi za filmski svet, saj je 20th Century Fox uvidel, da bi bilo morda pametno na krov pripeljati nekaj sveže krvi. Na režiserski stolček se je tako usedel Fede Álvarez, ki je pred tem spočel filma Don’t Breath in Evil Dead, zdaj pa je dobil priložnost delati tudi znotraj franšize Osmi potnik, ki bo kmalu izdal povsem frišno poglavje Romul.

Za ta film smo dobili en kratek dražilnik, nakar se je včeraj rodil tudi prvi malce daljši napovednik. Iz videnega lahko sklepamo, da se bo Fede vsekakor držal obljube, da bo pripoved novega filma poskušal vrniti h koreninam serije, ki se je zanašala na raziskovanje klavstrofobičnih hodnikov, vsako srečanje z Xenomorphom pa je vredno strahospoštovanja.

O zgodbi zaenkrat ne vemo veliko, saj je znano samo to, da se mlada posadka spusti na opuščeno vesoljsko postajo in tam naleti na grenko presenečenje, saj se je tam zarodila vesoljska pošast, ki samo čaka na sveže meso. Za razliko od prejšnjih filmov tule ne bodo strašljivi samo Xenomorphi, ampak tudi Facehuggers – pajkaste kreature, ki se pripojijo na obraz človeka, nakar se v njem zaredijo in nato splezajo ven skozi njegov prsni koš ter se sčasoma razvijejo v odraslega Xenomorpha. Facehuggerje smo sicer srečali že prej, a tule igrajo bolj centralno vlogo in so hkrati videti veliko nevarnejši kot prej.

Osmi potnik: Romul bo sicer vseboval novega režiserja, a Ridley Scott bo vseeno sodeloval pri ustvarjanju, le da bo tokrat zasedel vlogo izvršnega producenta – enako delo bo opravil pri prihajajoči televizijski seriji Alien.

Film bo v kina prispel 16. avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime