Microsoft naj bi začel delo na novi predelavi igre Halo in ta naj bi izšla tudi za PlayStation 5

Zdaj že vsi vemo, da je Microsoft s svojo strategijo prenosa ekskluziv na konkurenčne platforme mislil resno, saj so igre Hi-Fi Rush, Pentiment in Sea of Thieves že naredile ta preskok in se pojavile na konzolah PlayStation 4 in 5 ter Nintendo Switchu. A po drugi strani so bili to takšni manjši naslovi in so v bistvu pripravili teren za težkokategornike.

Pri Microsoftu se ta strategija selitev iger interno imenuje Project Latitude in v svojih alinejah vsebuje tudi igre kot so Hellblade 2, Age of Empires 2: Definitive Edition, Age of Mythology ter Starfield. Za predelavo na konkurenčno konzolo PlayStation 5 pa naj bi se načrtovalo tudi igre, ki sploh še niso uradno napovedane. Ena od teh naj bi bil novi Doom, ki naj bi nosil podnaslov The Dark Ages, drugi projekt pa je predelava igre Halo: Combat Evolved.

O slednji igri poroča Tom Warren, novinar spletne strani The Verge, ki pravi, da je Microsoft odobril delo na vnovični predelavi igre Halo: Combat Evolved. Igro je razvil Bungie in je na plano prilezla leta 2001 in Halo je preko nje postal zaščitni znak prvega Xboxa. Serija Halo je nato dobila še cel seznam iger – medtem se je zamenjal tudi razvijalec, a žal studio 343 Industries ni bil kos nalogi, zato njegovi naslovi niso prejeli visokih ocen iz strani igralcev. Je pa ta razvijalec leta 2014 spočel zbirko iger Halo: The Master Chief Collection, ki je med drugim vsebovala tudi večji predelavi prve in druge igre. Ta zbirka je sčasoma našla svojo pot tudi na PC, a je tudi ta danes stara že celo desetletje, zato delo na predelavi niti ni tako čudno.

Bi bil pa preskok Halo branže na konzolo PlayStation eden večjih dogodkov znotraj igričarske industrije in je nekaj o čemer leta nazaj ne bi pisali niti najbolj rumeni spletni časniki. A časi so se spremenili: Microsoft je za nakup založnika Activision Blizzard zapravil celo premoženje, prodaja konzol Xbox je slaba in celo naročnine na servis Game Pass naj bi začele stagnirati. Zato so na sporedu tako velike poteze, ki bi jih marsikakšen privrženec Xbox sistema označil tudi za mahanje bele zastavice na strani Microsofta v tej večni vojni konzol.

Microsoft večjo predstavitev iger načrtuje za 9. junij, a po besedah Warrena tam novic glede teh predelav ne bomo dobili, niti niso vse ekskluzive začrtane za takšno selitev. Nekatere bodo še vedno ostale na konzoli Xbox Series X in PC-ju: sem notri lahko prištejemo novi Fable, Gears 6 in South of Midnight.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime