BioWare pokazal prvi napovednik za novi Dragon Age in razjezil lep del interneta

Razvijalec BioWare je včerajšnjo konferenco Xbox Games Showcase izkoristil tudi za premiero svoje naslednje igre Dragon Age: The Veilguard, ki je v razvoju že kar nekaj let in je pred kratkim prejela drugačno ime. In dobri dve minuti dolg napovednik je naletel na množične slabe kritike, saj je pokazano nakazalo povsem drugačen grafični stil, ki smo ga pričakovali, mnogi pa so celoten napovednik označili za šaljivo kopijo Marvelovih filmov, kjer morajo vsi neprestano pokati cinične šale.

Odkrito povedano sem se tudi sam nekje po minuti gledanja napovednika začel spraševati, ali je tole res napovednik za The Veilguard ali pa je morda BioWare skrivoma pripravil kakšen nov, stranski projekt, ki bi franšizo zapeljal v večigralske “hero” streljanke tipa Overwatch. Da gledam v nekaj, kar je povezano z Dragon Ageom mi je bilo jasno, saj je sta škrat Varric ter njegov samostrel Bianca takoj prepoznavna, a vse drugo je bilo tako barvito in neresno, da preprosto ni bilo niti približno podobno legitimnemu nadaljevanju franšize Dragon Age.

So…the trailer looked bad, right?
byu/glintter indragonage

Sicer s takim šaljivim tonom ni načeloma nič narobe, a Dragon Age je od vedno veljal za fantazijski RPG, ki je sicer vseboval kakšen komičen vložek, a načeloma je pripovedoval temačno zgodbo, polno političnih izdaj in globokih tem kot je suženjstvo, vera in kako tretirati čarodeje, ki so se začeli ukvarjati z raziskovanjem prepovedane krvave magije. The Veilguard se vsega skupaj loti precej bolj neresno: eden bolj bizarnih kadrov je denimo predstavitev nove kompanjonke Bellare, ki je znana kot The Veil Jumper in ženska skoči iz portala, kot da je The Fade nek zabaviščni park, saj se ji na obrazu riše prešeren nasmeh, nakar jo neke lovke potegnejo nazaj v drugo dimenzijo.

Morda je vse skupaj samo nerodno spočet napovednik in bo končna igra iz povsem drugega sveta. BioWare bo za nas že jutri, 11. junija, pripravil prvi igralni napovednik, ki bo dolg 15 minut in res upamo, da bo ta pokazal povsem drugo sliko igre kot pa smo jo dobili včeraj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime