Dolgo pričakovani Perfect Dark vendarle pokazal nekaj igranja

Igre Perfect Dark v originalni izvedbi nisem nikoli igral, pa čeprav sem si v svojem otroštvu dejansko lastil konzolo Nintendo 64. Microsoft je v tej vohunski prvoosebni streljanki videl dovolj potenciala, da je do nje kupil pravice, nakar je za predelavo ustanovil namenski studio The Initiative. Ta je nato igro prvič uradno najavil leta 2020, nakar je šel projekt po stopinjah igre State of Decay 3, ki je bila najavljena na isti konferenci in je po štirih letih tišine končno dobila nov napovednik.

Razlika tule je pomembno dejstvo, da je Perfect Dark pokazal tudi nekaj minut igranja, ki nas preseli v egipčansko prestolnico Kairo, kjer je glavna junakinja Joanna Dark prejela novo misijo.

V igralnem posnetku morda to ni takoj razvidno, a svet Perfect Darka bi lahko v bistvu uvrstili v žanr postapokaliptičnih iger. Na globalni ravni se je namreč zgodil dogodek, znan samo kot The Cascade, ta pa je nekatere dele sveta spremenil v nevarne odseke, kamor ljudem ni priporočljivo potovati. To sicer lahko tudi vidimo v enem delu napovednika, kjer se v skafandru sprehajamo skozi negostoljubno okolico, nakar na koncu naletimo na neko entiteto, ki je videti nezemeljsko.

Večino minut v napovedniku pa preživimo iznad tal in tam lahko vidimo pristop igranja, ki močno spominja na nekaj iz iger tipa Deus Ex in Prey. Joanna je izurjena agentka, ki se lahko raznih pristopov loti akcijsko, možno pa se je čez stopnje prebiti potihem in tu nam bo v pomoč zaloga raznih tehnoloških onegajev, ki bodo celo tako napredni, da bodo znali oponašati glasove drugih. Ti pristopi nam bodo odklenili različne poti naprej, Joanna pa zna tudi dobro skakati in plezati med stavbami, tako da na trenutke izpade prava ninja.

Ko bo šlo vse drugo po zlu se bomo lahko lotili akcijskega pristopa – napovednik nam v tem segmentu skuša izpostaviti dejstvo, da bo fizika očitno igrala veliko vlogo. Stražarja denimo ustrelimo in ta ob padcu podre ograjo, nakar se med strelsko akcijo pred nami realistično zrušijo pomaranče. Upamo, da bo vse to prisotno tudi v končni verziji igre in da ni tu samo za krancljanje napovednika.

Kdaj bomo Perfect Dark dejansko igrali? Kdo bi vedel, saj datuma izida nimamo, je pa tule vsaj obljuba, da bo stvar izšla tudi na servisu Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime