Po štirih letih je State of Decay 3 zopet pokukal na plano, a spet ni pokazal igranja in datuma izida

Razvijalec Undead Labs se že več kot desetletje ukvarja z žanrom odprtega sveta, ki so ga poselili zombiji in med tem časom smo od njih dobili dva dela serije State of Decay. Studio je svojo igričarsko pot začel dokaj skromno, saj je bil to v bistvu indie razvijalec, a njihov prvi naslov je bil zavezan ekskluzivno Xboxu, pridobil pa si je dovolj slave, da jim je Microsoft za delanje drugega dela odobril večji proračun, za tretje poglavje pa so si vzeli svoj čas, kar je tudi razumljivo, saj se je franšiza spremenila v nekaj, kar zdaj producira AAA naslove.

State of Decay 3 smo prvič videli leta 2020 preko kratkega dražilnika, nakar se je razvijalec zavil v molk in občasno izdal malce večjo posodobitev za drugi del. Na včerajšnji konferenci Xbox Games Showcase je tretji del končno dobil nov napovednik, a žal se o njem ne moremo preveč razpisati, saj spet nismo videli nobenega pravega igranja in igra še vedno nima niti približnega datuma izida.

Šef studia, Philip Holt, je nato za blog Xbox Wire povedal, da lahko v napovedniku vidimo štiri izpostavljene junake, trije od njih pa bodo svoje življenje začeli na različnih delih map. S tem nam je razvijalec želel dopovedati, da bo sodelovalno igranje med večimi živimi igralci tokrat veliko bolj svobodno kot v prejšnjih delih, kar je bila ena od glavnih pritožb igre State of Decay 2. V njej je bilo veliko poudarka na skupinskem igranju, a je to izkušnjo pestil en večji minus: igralca sta bila ves čas zvezana z nevidno vrvjo, tako da sta se morala vedno gibati v nekje istem območju – onemogočen je bil denimo strateški pristop, kjer bi eden od njiju šel nabirati surovine, medtem ko bi drugi doma skrbel za lepo okopano njivo.

Kot rečeno, nimamo niti leta izida, zato bo verjetno preteklo še nekaj vode, preden dobimo vpogled v igranje. Bo pa State of Decay 3, tako kot ostali naslovi izpod Microsofta, že od prvega dne na voljo preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime