Predelava strategije Age of Mythology dobila prvi igralni napovednik

Microsoft nadaljuje s svojim obujanjem realnočasovnih strategij in potem, ko je uspešno obnovil pretekle dele franšize Age of Empires, je zdaj skočil še v fantazijske vode, kjer se je naselila sestrska igra Age of Mythology. Vse to je v preteklosti spočel izjemno talentiran studio Ensemble Studios, ki pa ga je založnik Microsoft leta 2009 neslavno zaprl, čeprav si mojstri takšnega tretmaja takrat definitivno niso zaslužili.

Dobro desetletje kasneje prihaja obnova, s podnaslovom Retold in ta je včeraj dobila svoj prvi igralni napovednik. Osebno se še spomnim preigravanja originala in čeprav je bilo že takrat jasno, da si ta igra ogromno sposoja od franšize Age of Empires, je bilo vseeno zanimivo gledati Egipčane, Vikinge in Grke, ki najprej na bojišče pripeljejo svoje običajne enote, nakar iz neba prikličejo na pomoč še svoja božanstva, ta pa se nato spopadejo na nikoli prej viden način.

Retold je v srži enaka igra, le da je grafično zdaj vse močno bolj nadgrajeno. Še posebej so tule impresivni posebni napadi bogov: Zeus lahko denimo spočne potres in domače oporišče nasprotnika ter vse stavbe začnejo plesati divji ples, s tem pa lahko nasproti stoječemu povzročimo ogromno škode. Nakar se začne še množično bojevanje, kjer suličarjem in konjenici na bojišču družbo delajo bajeslovna bitja, zato končna slika malce spomni na nekaj iz igre Warcraft 3. Predelava bo priskrbela tudi nekaj igralnih sprememb: v enoigralski kampanji bomo lahko denimo moč božanstev sprožili večkrat, medtem ko smo v originalu to lahko naredili samo enkrat znotraj posamezne mape.

Age of Mythology: Retold izide 4. septembra in na Steamu zanj zahtevajo 29,99 €. Tako kot tudi ostale Microsoftove igre ga bo moč že od prvega dne igrati preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime