Popularna igra Kayak VR: Mirage preko DLC-ja dodala slovensko reko Sočo

VR igre so znane po temu, da lahko ponudijo takšne igralne izkušnje, ki na navadnih monitorjih in televizorjih preprosto niso mogoče. Ravno zaradi tega Valve ni nikoli igre Half-Life: Alyx predelal v obliko, kjer za igranje ne bi potreboval VR očal, saj preprosto bližnje srečanje z zombiji v temi ni tako efektivno če mu čez glavo ne moreš realistično posaditi bližnjega vedra in mu nato prestreliti noge.

Obstajajo pa tudi izkušnje, kjer je vse vloženo samo v čim večjo imerzijo in takšne igre bi lahko označili za način meditacije. Sem notri se uvršča tudi igra Kayak VR: Mirage, ki je na Steamu izšla leta 2022 in je za igranje tako preprosta, da igralne mehanike v nekje 10 sekundah pogrunta lahko vsak.

Kayak VR nam namreč ponuja dokaj realistično izkušnjo vožnje kajaka in to je v bistvu tudi vse, kar boste v njej dobili. Preprosto se usedete v čoln, izberete eno od map in začnete zamahovati z vesli, od vašega zamahovanja pa je nato tudi odvisna hitrost premikanja. Nakar uživate ob res čudoviti grafični podobi, kjer še posebej navduši realistični učinki vode ter se sproščate ob pomirjujočih pljuskih vode ob vaš čoln.

Razvijalec Better Than Life se je po dveh letih odločil spočeti prvi DLC in pri temu glavno vlogo igra naša slovenska reka Soča. Njena podoba je bila v celoti verno preslikana v igro, uživamo pa lahko v umirjeni vožnji ali pa se spustimo skozi divje brzice doline. Ob obali nato lahko naletimo na kakšnega medveda, iznad nas pa lahko na mostu vidim turiste, ki nam radi pomahajo.

Kayak VR: Mirage je res preprosta izkušnja, ki poleg premikanja čolna ne ponuja kakšne dodatne igralne vsebine. Zato je njena cena na Steamu 22,99 € morda malce pretirana in tudi prvi DLC Soča Valley za 7,99 € ni ravno poceni, a ob tem je treba upoštevati, da se lahko spustimo tudi v tekmovalni način skozi nadzorne točke, kjer se meri čas, ponujeno pa je tudi večigralstvo.

Igro lahko izkusimo samo preko Steama, saj namenska verzija za samostojna očala Meta Quest ne obstaja, je pa dobra novica to, da je igra nedavno prišla tudi na PlayStation sistem PS VR2, tam pa do nje lahko s tem mesecem “brezplačno” dostopajo vsi naročniki servisa PlayStation Plus Premium.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime