Francozi delajo na svoji verziji franšize Persona

Microsoftova konferenca Xbox Games Showcase je imela vrsto prezentacij večjih franšiz in predelav, a mesto na odru sta si našli tudi dve igri, ki ponujata novo zgodbo v povsem originalnih franšizah. O igri Atomfall smo že pisali, zdaj pa je na vrsto za pisanje vrstic prišla tudi igra Clair Obscur: Expedition 33.

Na njej dela francoski studio Sandfall Interactive, ki je več kot očitno velik oboževalec japonske serije iger Persona in je iz teh za kreiranje tega naslova potegnil marsikakšno inspiracijo.

Za začetek je tule zgodba, ki je dejansko unikatna in nam enkrat za spremembo nasproti ne postavi že stokrat videno zlo. Ljudem namreč nagaja starodavna zlobnica, znana edino pod imenom The Paintress, ta pa se zbudi enkrat na leto, nakar na steno zariše novo številko in vsi ljudje te starosti preprosto izginejo iz sveta. Sicer ni točno jasno, kako so te številke izbrane ter koliko časa traja, preden od poslikave ti ljudje nato tudi dejansko umrejo.

Bistveno je to, da se ljudje že dolgo borijo proti temu zlu, a zaenkrat neuspešno. The Paintress se je znova zbudila in zarisala številko 33, zaradi česar se je na njen kontinent odpravila nova zasedba junakov, ki bi zelo rada dočakala svoj 34. rojstni dan.

The Paintress na domačem ozemlju ni sama, zato vam bo skozi raznolik ekosistem na pot nastavljala razne sovražnike, te pa bo treba premagati v poteznem boju. Pri pretepanju niso zanimivi samo titanski sovragi z res unikatnimi dizajni, ampak tudi uporabniški vmesnik, ki je močno podoben tistemu, ki smo ga srečali v igri Persona 5. Zbirali bomo navadne in magične napade ter se divili res impresivni grafični podobi, ki jo bo Sandfall Interactive zrisal preko pogona Unreal Engine 5.

Igra Clair Obscur: Expedition 33 še ni razodela vseh svojih čarov, kar je tudi logično, saj bo treba do izida še malce počakati: ta je zaenkrat zastavljen za enkrat v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime