Just Dance prihaja na VR

Na naših dogodkih in stojnicah zelo radi izrabimo tehnologijo VR očal ter obiskovalcem ponudimo možnost miganja preko vedno popularne igre Beat Saber, na enemu od partnerskih dogodkov pa smo prvič testirali plesno igro Just Dance in bili presenečeni nad odzivom, saj so ljudje pridno skakali na oder in se spravili v plesne ritme popularnih glasbenih točk.

Založnik Ubisoft je zdaj prišel na pametno idejo, da bi lahko združil oba svetova v en izdelek, zaradi česar je napovedal predelavo igre Just Dance: Welcome to Dancity za VR očala Meta Quest 2, Meta Quest 3 in Meta Quest Pro, medtem ko PC VR verzije ali pa takšne za očala PS VR2 nista v planu.

To je sicer nekako logično, saj za takšen plesni naslov potrebuješ napravo, ki je povsem brezžična, v plesne gibe pa se boste lahko spravili samostojno ali v družbi drugih. Ustvarili boste lahko povsem svojega plesalca, mu nadeli oblačila, oblikovali frizuro in prilagodili obraz, nakar boste lahko tudi poustvarili svojo virtualno domačo dnevno sobo, kamor boste preko interneta lahko povabili druge igralce.

Poanta te igre je seveda ples in v Just Dance VR bo na voljo 25 popularnih glasbenih uspešnic kot so Starships, Call Me Maybe, Don’t Stop Me Now, Lights, A Little Party Never Killed Nobody in Bad Liar. Ubisoft bo verjetno te skladbe še dopolnil preko naknadno izdanih DLC-jev in morda bo nato na ta očala vsako leto pripeljal novo verzijo, ki jo bo treba seveda vsakič kupiti na novo. Poleg plesa boste v virtualni sobi lahko igrali tudi mini igrice, kot je denimo metanje žoge v koš, naenkrat pa se bo lahko družilo do šest igralcev.

Za igranje bo treba očitno v rokah držati kontrolerje, kar je malce čudno, saj Meta Quest podpira tudi nadzor zgolj samo preko rok in takšen bi bil zagotovo bolj priročen, saj med plesom človek res ne bi rad držal odvečnih stvari, ki lahko nato hitro izletijo iz rok.

Just Dance VR: Welcome to Dancity izide 15. oktobra, na uradni Meta strani pa si lahko stvar dodate pod seznam želja. Če morda še niste skočili v svet VR zabave, potem imate zdaj srečo, saj je Meta močno znižala cene VR naprav tudi v Sloveniji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime