Modder že predelal “motorni ščit” iz igre Doom: The Dark Age v originalni Doom

Ko je razvijalec id Software nekaj dni nazaj prvič predstavil novo igro Doom: The Dark Age je največ pozornosti zagotovo pobral motorni ščit, ki mu je skupnost nadela ime Shield Saw, kar za novo orožje ni majhen podvig, glede na to, da Doom Guy v tem napovedniku skoči tudi na hrbet robotskega zmaja in preko njega na koncu ogromnemu demonu skozi usta pošlje smrdljiv ognjeni zadah.

Modderju Craneoju je bil Shield Saw tako všeč, da se je brž domislil ideje glede predelave tega orožja v originalni Doom. In temu izjemno talentiranemu človeku je ta podvig uspel zgolj v nekih urah: samo dan po premieri napovednika je bila že nared modifikacija, kjer lahko v originalni igri naokoli mečemo ščit ter z njim ubogim demonom delamo še več preglavic kot do sedaj.

Shield Saw v tem modu deluje praktično na enak način kot smo videli v napovedniku: lahko ga držimo in z njim blokiramo izstrelke, nakar njegova rezila ob robu uporabimo za raztelešanje nasprotnika. Modder je šel celo tako daleč, da lahko stvar celo vržemo, nakar se ščit v loku vrne proti nam, ob tem metanju pa je treba biti pozoren, saj nam lahko ščit uide izza mej mape.

Mod sicer ni popoln, saj zaenkrat blokira čisto vso škodo, ne glede iz katere smeri prihaja, tako da smo opremljeni z njim praktično nesmrtni. Samo orožje je v bistvu predelana verzija motorne žage, ki je bila del orožarne originalnega Dooma, tako da so določene hecnosti glede uporabe pričakovane, a vseeno je ta modderski podvig za tako kratko časovno okno izjemno impresiven.

Craneo se ni ustavil samo pri ščitu, saj je v originalni Doom prenesel tudi drugo orožje, ki smo ga videli v napovedniku: drobilec lobanj, ki se trenutno neuradno imenuje Skul-Gun. Craneo pravi, da je ta mod še nedokončan, saj v bistvu niti ne vemo, kako točno deluje v praksi, zato bo dodatno razvit, ko bo id Software malce bolje nakazal njegove zmožnosti.

Modder je oba projekta ponudil v prosti prenos: Shield Saw lahko prevzamete tule, Skul-Gun pa vas čaka na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime