Lords of the Fallen 2 prihaja v 2026 in bo najverjetneje ekskluziva za trgovino Epic Games Store

Razvijalec Hexworks je lani predstavil igro Lords of the Fallen, ki je bila nekdaj znana pod zaporedno številko 2, nakar se je založnik CI Games zaradi nekega razloga odločil, da se bo nadaljevanje oziroma igralna predelava imenovala enako kot original iz leta 2014. Stvar je bila dolgo v razvoju in ob izidu ji ni nihče pripisoval veliko možnosti za uspeh, a na koncu smo dobili soulslike avanturo, ki je imela zanimivo idejo dvojnih svetov, za povrh pa je ponujala še fantastično grafično podobo.

Žal je imela igra ob izidu kar nekaj težav z optimizacijo, problem pa se je pojavil tudi pri gostoti nasprotnikov, ki jih je bilo za takšen žanr igre čisto preveč, kar je motilo tempo igre. Splošno gledano pa je Hexworks spočel dovolj zanimive temelje, da je igra v treh mesecih od izida prodala 1,3 milijona kopij in je postala ena od finančno najbolj uspešnih iger tega razvijalca.

Zato niti ni presenečenje, da je CI Games hitro začel razmišljati o nadaljevanju in to je bilo tudi odobreno. Včeraj so bili razkriti dokumenti v katerih je vidno, da je založnik odobril delo na igri, zaenkrat imenovani Project 3 in da je za njeno distribucijo sklenil dogovor s trgovino Epic Games Store. To bi znalo pomeniti, da bo tretji del franšize Lords of the Fallen na PC-ju ekskluzivno pripadal trgovini Epic Games Store, ki je sicer v svoji zgodovini spočela več takšnih ekskluziv – nazadnje so v celoti prevzeli stroške izdelave igre Alan Wake 2, ki pa kljub svoji kvaliteti še vedno ni prodala dovolj kopij, da bi bila profitabilna.

Project 3 je kodno ime nadaljevanja, čeprav so pozorne oči igralcev letos že opazile, da je CI Games patentiral ime Death of the Fallen, kar bi znalo na koncu postati uradno ime tretje igre znotraj franšize Lords of the Fallen. Več informacij glede tega naslova zaenkrat še ni znanih, je pa v dokumentih že zapisan okviren datum izida, ki naj bi se zgodil enkrat v 2026.

Do takrat se lahko lotite preigravanja “originala”, ki je pred kratkim postal tudi del naročnine Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime