Zelda bo v novi igri končno lahko poskrbela sama zase

Nintendo se je odločil, da so časi, ko so uboge princese tiho čakale na moškega odrešitelja za nami, saj zdaj znajo te princeske prav dobro poskrbeti same zase. To nam je nakazal že lanski filmski Mario, kjer je Princess Peach zavihtela pesti, nakar je dobila letos tudi svojo igro Princess Peach: Showtime!. Ta enakopravnost se bo preselila tudi v franšizo Zelda, saj je Nintendo včeraj napovedal novo igro The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, kjer bo glavno vlogo enkrat za spremembo nosila junakinja, čigar ime je v naslovu te franšize.

Nintendo je sicer zamudil priložnost, da bi stvar poimenoval The Legend of Link, a morda se bo česa takšnega spomnil v prihodnosti. Prejšnji protagonist Link se bo sicer pojavil tudi v Echoes of Wisdom, a zgolj na začetku in to po njegovi zmagi nad večnim nasprotnikom Ganonom, ki pa je imel tokrat zanj pripravljeno past, ki ga potegne v neko drugo dimenzijo. Link s svojim zadnjim dejanjem reši Zeldo iz nekega kristala, nakar ta zaviha rokave in se spravi sama reševati deželo Hyrule.

Igralno bo Echoes of Wisdom močno spominjal na predelavo Link’s Awakening. Tako bomo dogajanje spremljali iz ptičje perspektive, grafična podoba pa bo prikupna in je narejena v stilu animejev, imenovanemu “chibi”. Premagovanje ovir in nasprotnikov pa bo tule precej drugačno kot v prejšnji Linkovi avanturi: Zelda namreč ne bo pri sebi držala meča, ampak se bo morala zanašati na priročno orodje trirod in preko tega bo lahko v svet lahko priklicala razne predmete, ki jih je pred tem priklicala v svojo čarobno paličico. Trirod je nekakšen 3D tiskalnik, ki bo lahko nato po svetu sčaral škatle, postelje, drevesa in skale, to pa bomo lahko uporabili za platformsko premagovanje ovir in napadalnih prašičjevcev. Še več: v trirod bomo lahko celo posrkali premagane nasprotnike tako da se bodo ti nato borili v našo korist!

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom je videti izjemno zabavno in bo lepa popestritev jeseni, saj izide že 26. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime