Tule je prva slika iz prihajajoče serije Vitez iz sedmih kraljestev

HBO te dni močno promovira vse kar se dogaja okoli knjižne sage Pesem ledu in ognja, ki nam je na televizorje najprej pripeljala serijo Igra prestolov, zdaj pa smo sredi promocije 2. sezone Zmajeve hiše. Osebno mi je slednja serija presneto dolgočasna in to do te točke, da se preprosto ne morem prisiliti, da bi si do konca ogledal prvo sezono, čeprav me do zaključka loči samo še ena epizoda. Družina Targaryen mi je bolje delovala, ko se je okoli nje držal določen nivo misterioznosti, vpogled v njihova incestna vsakdanja življenja pa mi je osebno odbijajoč – da ne omenjam sploh poplave imen in zmede okoli menjave igralcev, ki so preplavljala prvo sezono.

Vendar pa sem za vesolje Pesem ledu in ognja še vedno zainteresiran in močno se veselim naslednje serije Knight of the Seven Kingdoms, ki bo prav tako spočeta po knjigi pisatelja George R. R. Martina. Tudi ta se bo dogajala v preteklosti – nekje 100 let pred tistimi dogodki, ki so se nato pripetili v 1. sezoni Igre prestolov, vendar bo zgodba bolj osebna pripoved viteza Duncana in njegove oprode Egga.

vitez sedmih kraljestev

HBO je že nekaj časa nazaj potrdil obstoj te serije in nato tudi podelil novico o tem komu je pripisal naslovni vlogi. Vitez Duncan the Tall bo postal igralec Peter Claffey in ta si je že nataknil oblačila in se spravil na snemanje, ki se je nedavno začelo na Irskem, dobili pa smo tudi prvo uradno sliko te serije.

Seveda iz te ne moremo preveč sklepati, a že tule lahko vidimo, da se je HBO-jeva kostumografija zopet dobro odrezala, saj je ta veliko bolj umazana in srednjeveška kot pa poskusi Amazonove produkcije pri serijah The Wheel of Time in The Rings of Power.

Slike igralca Dexterja Sola v vlogi Egga zaenkrat še ni na spregled, a nič ne de, saj smo od premiere prve epizode še daleč stran in zato je postopni prihod svežih slik nekako logičen.

Pred prihodom premiere pa si lahko preberete knjigo, ki jo je Boštjan Gorenc že dolgo nazaj prevedel v materinščino in se v slovenskem prevodu imenuje Vitez iz sedmih kraljestev. Gre za res zanimivo zgodbo, ki se dogaja ravno v času, ko je rodbina Targaryenov sicer še vedno na čelu Železnega prestola, a njihova vladavina je tik pred koncem. Klativitez Duncan in njegova oproda Egg se nato podata po poti nevarnega potovanja, ki mu ne manjka zanimivih likov in predpriprav dogodkov, ki smo jih nato ugledali v knjigi Igra prestolov.

Vitez sedmih kraljestev bi moral na naše televizijske zaslone prispeti enkrat proti koncu 2025, zaenkrat pa so začrtane nekje 3 sezone, saj je tudi originalna knjiga sestavljena iz zbirke treh novel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime