Dodatek Shadow of the Erdtree za Elden Ring je zunaj in dosega vrtoglave številke igralcev

Igra Elden Ring je v začetku leta 2022 predstavil prvi poskus razvijalca FromSoftware pri ustvarjanju odprtega sveta in svoj izpit so opravili z odliko. Japonski studio je sicer že prej bil znan po kovanju izvrstnih enoigralskih izkušenj, a šele Elden Ring je bil tisti, ki je iz njih naredil široko prepoznavno ime igričarske industrije in je žanr “soulsborne” iger predstavil tudi tistim, ki se nikoli prej niso preizkusili niti v enem delu franšize Dark Souls.

Pričakovanja za nekaj novega v svetu Elden Ringa so bila tako velika, a FromSoftware je za spočetje prve in edine razširitve Shadow of the Erdtree potreboval dolgi dve leti. Ta trud se jim je izplačal, saj so recenzije ta dodatek označile za najboljšo razširitev v igričarski zgodovini, Shadow of the Erdtree pa je s tem iz prestola izrinil prejšnjega nosilca krone – dodatek Blood and Wine za igro The Witcher 3.

Razširitev Shadow of the Erdtree je zdaj tudi uradno med nami in številke niso impresivne samo pri kritikih, ampak tudi pri igralni bazi. Ta dve leti star naslov je na Steamu sicer v preteklih mesecih nosil visoko število igralcev, saj se je istočasno v igri skoraj vedno zabavalo več kot 50k igralcev, a včerajšnji izid dodatka je to številko pošteno napihnil. Na 21. junij je igra zabeležila več kot 589k igralcev, med časom tipkanje tega članka pa se v igri zabava še vedno impresivnih 466k istočasnih špilavcev. Stavimo, da bo ta številka še presežena, saj smo tik pred vikendom in takrat se na takšne stvari na Steamu zgrne največ ljudi.

elden ring

Nova razširitev ni videti hroščata, a povsem brez problemov ni šlo, saj uporabniki naprave Steam Deck pravijo, da po predhodni posodobitvi stvar ne deluje več tako kot bi morala. FromSoftware je sporočil, da je hrošč bil že odkrit in da zdaj delajo na hitrem popravku, ki pa še nima datuma izida.

Elden Ring je tako znova zaživel, a še preden se spet podate v njegov svet se prepričajte, da je vaš lik dovolj iztreniran in da je že premagal opcijskega šefa Mohga, ki je nujen za dostop novega dodatka. Glede na statistike tega grdavža ni premagalo kar 60 % igralcev, na Redditu pa se je pred kratkim pojavila strategija, ki to bitko naredi veliko lažjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime