Več kot 60 % igralcev Elden Ringa še ni premagalo opcijskega šefa, ki je nujen za igranje dodatka Shadow of the Erdtree

Od izida prve in obenem edine razširitve za igro Elden Ring nas zdaj loči manj kot 10 dni, zato so se nekateri igralci pametno spravili v ponovno preigravanje osnovne kampanje, saj je treba malce obnoviti reflekse, hkrati pa je tudi pametno nabrati tiste zadnje koščke napredne opreme, saj prvi vtisi kritikov pravijo, da bo DLC Shadow of the Erdtree presneto velik izziv tudi za tiste najbolj natrenirane like.

Vodja razvijalca FromSoftware, Hidetaka Miyazaki, je v nedavnem intervjuju za japonsko revijo Famitsu povedal, da za igranje dodatka ne bodo dovolj samo liki visoke stopnje, ampak bo pred tem treba premagati tudi enega šefa, ki je bil v osnovni kampanji opcijski in njegov poraz za zaključek zgodbe ni bil nujen.

V bistvu bo treba za igranje dodatka obvezno premagati dva šefa. Prvi od njiju sliši na ime Starscourge Radahn in če ste zaključili kampanjo igre, potem ste z njim že pomerili moči. To je tisti izjemno agresiven nasprotnik, ki ga mora na sebi nositi ena res uboga kobila, nakar se sredi srečanja dvigne v zrak in nato poleti proti vam v obliki kometa. Starscourge Radahn je težak nasprotnik, a si delo lahko olajšamo preko priklica pomočnikov, ki jih je na tej mapi cel kup in jih lahko k sebi prikličemo večkrat zapored.

Mohg, Lord of Blood je po drugi strani narejen iz precej tršega testa. V kampanji nanj lahko naletimo v dveh različicah, kjer je ena šibkejša in se imenuje Mohg, the Omen, druga pa je veliko težja in samo enkrat lahko ugibate, katera od njiju je nujna za preigravanje dodatka.

Seveda je to Mohg, Lord of Blood, ki ga najdete v podzemni regiji Mohgwyn Palace in do njega dobite dostop dokaj pozno v kampanji, ko nam je omogočen dostop na zamrznjeni del mape, imenovan Consecrated Snowfield. Med igralci del mape Consecrated Snowfield ni preveč priljubljen, zato večina želi čimprej poraziti zahtevane šefe in se nato odpraviti proti zaključku kampanje. Popularni streamer Cohh Carnage je na Steamu opazil statistiko, da si dosežek, ki ga dobimo ob zmagi nad tem šefom, lasti zgolj 37,8 % igralcev, kar pomeni da jih več kot 60 % ne bo zmožnih zagnati dodatka, dokler se ne spopadejo s tem izzivom. Njegovo objavo je delil založnik Bandai Namco in igralcem obenem svetoval, da imajo za priprave zgolj še nekaj dni.

Mohg je težak oreh na račun svojih napadov, ki enostavno nimajo premora. Poleg tega ima en izjemno zahteven napad: ko mu zbijemo življenjsko črto nekje na polovico, začne iz okolice srkati kri, kar pomeni, da vam od daleč začne zadajati velike poškodbe in obrambe pred tem napadom ni, zato lahko takrat samo srkate zdravilne napoje in upate, da jih imate dovolj na zalogi, da preživite ta uničujoč napad.

Dodatek Shadow of the Erdtree izide 21. junijana Steamu je zanj treba odšteti 39,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime