Dr Disrespect naj bi bil odstranjen iz Twitcha zaradi sekstinga z mladoletno osebo

Leta 2020 sta nas naenkrat doleteli dve večji presenečenji. Najprej nas je okoli ušes usekala pandemija virusa Covid-19, nakar se je še na pretočni platformi Twitch zgodil ogromni pretres, saj je bil iz nje odstranjen streamer Herschel Beam, skupnosti bolje poznan pod nadimkom Dr Disrespect.

Ban Dr Disrespecta je vse ujel povsem nepripravljene – tudi samega streamerja, ki je bil takrat na višku popularnosti. Na Twitchu je imel 4 milijona naročnikov in ravno je podpisal ekskluzivno pogodbo s to platformo, vredno več milijonov dolarjev. Nakar je Twitch z njim čez noč prekinil vse stike in to ne samo za nekaj mesecev, ampak za vedno, razlogov pa niso navedli ne javnosti, ne samemu streamerju. Dr Disrespect je leto po odstranitvi najavil tožbo proti Twitchu in takrat je javno povedal, da mu je Twitch končno navedel razlog prekinitve partnerstva, a tega potem ni želel podeliti z javnostjo.

Tekom vikenda pa je bila skrivnost morda končno razrešena, saj sta se na spletu pojavila dva bivša Twitch delavca in oba potrdila isto zgodbo: Dr Disrespect je bil iz platforme odstranjen na račun pošiljanja seksualno obarvanih sporočil, ki si jih je izmenjaval z mladoletno osebo in to preko zdaj upokojenega sistema Twitchevih zasebnih sporočil Whispers. Streamer naj bi celo planiral srečanje v živo na TwitchConu, a se očitno ni zavedal, da osebje lahko bere takšna sporočila. Po prebranem je hitro padla odločitev, da Twitch prekine partnerstvo z enim od najbolj popularnih streamerjev tistega časa in vse ostalo je postala zgodovina, ki se je sčasoma spremenila v mit.

Vse to je na X zapisal Cody Conners, nakar je sekundarni anonimni vir iste besede potrdil za spletno strani The Verge. Dr Disrespect se je na obtožbe hitro odzval in na X-u dvakrat zapisal, da je ta celotna stvar že bila raziskana in predebatirana in da na koncu ni bil nihče ničesar kriv, tako da niti ni vredna dodatnega razglabljanja.

Streamer bi rad očitno na vse skupaj čim prej pozabil, a internet je drugega mnenja. Nekaterim je bizarno že njegovo zagovarjanje, saj neprestano omenja, da nihče ni bil spoznan za krivega, namesto da bi preprosto zavrnil vse te govorice. Dr Disrespect sicer pravi, da več ne sme povedati zaradi legalnih obligacij do Twitcha, ampak ne vemo kakšno pogodbo moraš z nekom podpisati, da ne smeš potem javno povedati, da nisi imel načrtov glede spolnih odnosov z mladoletno osebo.

Kakor bi rad Dr Disrespect zaključil tole zgodbo pa je jasno, da drama še zdaleč ni zaključena in podati bo moral neko javno izjavo, ki zavrača te obtožbe. Vsa ta pozornost zagotovo ni všeč niti YouTubu, kjer je streamer našel svoj novi dom in ima zdaj skoraj 5 milijonov naročnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime