Dr Disrespect priznal krivdo dopisovanja z mladoletno osebo

Pred kratkim so na površje priplavale grde obtožbe glede streamerja Dr Disrespecta, ki so se leta skrivale pod površino interneta. Vsem je bilo leta 2020 jasno, da se je med pretočno platformo Twitch in streamerjem, čigar pravo ime je Guy Beahm, zgodilo nekaj velikega, zaradi česar je bila nato prekinjena pogodba, Guy pa je nato svojo vsebino preselil na YouTube, kjer mu gre tudi danes prav dobro. Pred kratkim pa sta se dva bivša zaposlena pri Twitchu javno izpovedala in v obtožbi zapisala, da je bil Guy zasačen pri dopisovanju z mladoletno osebo in da se je nameraval z njo sestati tudi v živo. Vodstvo Twitcha je dobilo vpogled v sporočila, saj lahko očitno kar vohunijo za svojimi uporabniki, temu pa je nato sledila prekinitev sodelovanja, obe partiji pa sta podpisali neko pogodbo, da podatkov o tem ne bosta razkrivali javnosti.

Pri tej pogodbi Guy vztraja še vedno, čeprav so vzklikanja po javnem linču streamerja vsak dan glasnejše. Včeraj ga je zadel nov udarec, saj je izjavo za javnost podal razvijalec Midnight Society, ki si ga je v bistvu delno lastil Guy, saj je bil eden od njegovih soustanoviteljev. Govorimo v pretekliku, saj je Midnight Society včeraj s streamerjem prekinil sodelovanje.

V izjavi na X-u je studio zapisal dokaj težke besede, saj so najprej verjeli v nedolžnost Dr Disrespecta, nakar so se začeli pogovarjati z vsemi vpletenimi in njihova načela jim niso dovolila, da bi še naprej sodelovali s streamerjem. Kaj točno je njihova lastna inšpekcija razkrila seveda ni znano, a očitno je moralo biti nekaj dokaj smrdljivega, da so se odločili za tako drastično potezo. Midnight Society je v partnerstvu s streamerjem razvijal streljačino Deadrop, ki je med drugim vsebovala tudi NFT-je, trenutno pa lahko za 15 € dobite dostop do alfa različice igre.

Dr Disrespect je vse obtožbe do sedaj zavračal, v ponedeljek pa je zagnal svoj prvi prenos v živo v katerem je igral prvi dodatek za igro Elden Ring. V streamu je povedal, da ga je dogajanje tekom vikenda izmučilo do te mere, da razmišlja o začasnem umiku iz sveta streaminga, namignil pa je, da se zna umakniti tudi iz razvijalca Midnight Society. Pozorne oči gledalcev so med prenosom v živo ujele trenutek, ko se je Dr Disrespect ravno veselil zmage nad težkim šefom, nakar je pogledal v telefon in postal smrtno resen. To naj bi bil moment, ko naj bi ga Midnight Society obvestil o prekinitvi sodelovanja, čeprav to ni bilo uradno potrjeno. Vsekakor je v tem kratkem posnetku videti, da je streamer ravno prijel neko zelo neprijetno novico in da se bo moral z obtožbami javno spoprijeti, drugače bodo stvari samo še polzele navzdol.

Govorice kar niso želele potihniti, zato je Dr Disrespect včeraj končno podal javno izjavo in ta je celo njegove največje podpornike ujela nepripravljene. Guy je namreč priznal, da je leta 2017 res klepetal z mladoletno osebo ampak da so bili to povsem vsakdanji pogovori, ki pa so se vsake toliko malce nagnili v smer neprimerne vsebine. Pred tem javnim priznanjem je spletna stran Bloomberg poročala, da si je Guy s to mladoletno osebo izmenjeval seksualno obarvana sporočila in tega Guy v X objavi ni eksplicitno zanikal, a je dodal, da niso bile izmenjane nobene slike in da proti njemu ni bila dodana nobena kazenska ovadba, hkrati pa ni imel nobenih resnih načrtov, da bi se s to osebo srečal v živo. Originalna obtožba bivšega zaposlenega pri Twitchu je namreč navajala, da je imel Guy že dokončane načrte, da se s to mladoletno osebo sreča na Twitchconu in naj bi bil tudi to razlog njegove odstranitve iz Twitcha.

Razvoj te drame je presenetljiv, saj nihče ni pričakoval, da bo Dr Disrespect izmenjavanje sporočil z mladoletno osebo tudi javno priznal. Nekateri ugibajo, da je morda v delu večja zgodba, ki bo kmalu splezala na površje in da trenutno streamer samo poskuša malce ublažiti ta udarec. Njegova izjava namreč za sabo pušča pomembna vprašanja: je Guy vedel, da se pogovarja z mladoletno osebo in kljub temu nadaljeval s pogovori in je to edini takšen primer pogovorov ali pa jih je nemara več? Glede na hitro nizanje dogodkov znamo kmalu dobiti odgovore tudi na ta vprašanja.

Medtem ko čakamo na razvoj dogodkov, so se stvari že začele premikati tudi v ozadju in partnerske naveze so se že začele prekinjati. Priznani proizvajalec slušalk Turtle Beach je za IGN sporočil, da ne nameravajo nadaljevati partnerstva s streamerjem in iz njihove strani so bili že umaknjeni izdelki z njegovim logotipom

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime