Zdaj lahko tudi pri nas preko Applovega orodja diagnosticirate svoj iPhone

Se je vaš iPhone začel nedavno obnašati čudno in nekatere njegove funkcije ne delujejo več tako kot bi morale? Skoraj zagotovo je nastopil čas za obisk serviserja, a to zna biti zamuden postopek, saj morate telefon pustiti tam in medtem zagrabiti za rezerven mobilnik, ob tem pa sploh ne veste, koliko bo na koncu stalo popravilo in če ni nemara bolj smiselno razmisliti o nakupu novejše verzije iPhona.

Take tegobe so redni spremljevalec sodobne tehnologije, Apple pa se je lani decembra za njo spomnil unikatne rešitve. Takrat je namreč v ZDA zaživela storitev Apple Diagnostics za samopostrežno popravilo, ki omogoči detajlno skeniranje in testiranje vašega telefona, zaključen pregled pa nam nato postreže z rezultati, kjer je jasno razvidno, kateri deli telefona so okvarjeni in potrebni zamenjave in koliko nam zna takšno popravilo izprazniti denarnice.

Apple Diagnostics za samopostrežno popravilo je včeraj postal na voljo tudi v 32 evropskih državah, med katerimi se je znašla tudi Slovenija. Uporaba orodja za diagnostiko je enostavna, a boste za testiranje potrebovali še eno napravo, preko katere sprožite pregled. To je lahko tudi brskalnik na PC-ju, pred zagonom testiranja pa boste morali svoj iPhone spraviti v poseben način za diagnostiko – navodila za to najdete tule. Nakar skočite na uradno stran Apple Diagnostics za samopostrežno popravilo, kjer izberete svojo napravo – diagnostika namreč podpira tudi naprave Mac in Studio Display – in vnesete serijsko številko telefona, nakar samo še sledite navodilom na ekranu.

Apple se je sicer dolgo boril proti servisiranju svojih naprav preko neodvisnih serviserjev, a so se pri tem grdo opekli, grdo pa jih je začela gledati tudi Evropska unija, ki je podjetju trn v peti, saj jih je med drugim prisilila v posvojitev vhoda USB-C.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime