A Quiet Place igra dobila prvi igralni napovednik

Da bo franšiza A Quiet Place, pri nas imenovana Tiho mesto, doživela prehod v igričarski svet smo enkrat že pisali. Igra je bila v bistvu originalno najavljena leta 2021, nakar o njej vse tiho je bilo (heh), razvijalec Stormind Games pa je nato šele pred kratkim pokazal do sedaj postorjeno delo, ki ga je nato okronal še s prikazom daljšega igralnega napovednika in dodatkom novih informacij.

Igra The Road Ahead nas bo postavila v žensko vlogo in kot študentka Alex se bomo morali prebiti skozi pasti izjemno negostoljubnega sveta, kjer so ljudje preživeli samo v manjših skupinah, ves čas pa je treba biti tiho, saj se naokoli sprehajajo sovražni in lačni vesoljci, občutljivi na sluh. Alex ne bo sama, saj ji bodo ob strani stali razni družinski člani, poleg vesoljcev z ostrimi zobmi pa ji bodo težave povzročali še osebni problemi. Dekle se mora namreč baviti z astmo in se je nespametno spustilo v seksualno razmerje, ki jo je na koncu celo oplodilo. Rojevanje v takšnem svetu je izjemno nevarno – to nam je dobro pokazal prvi film.

Kar se tiče igralnih elementov se bo razumljivo treba veliko zanašati na počasno premikanje, komunikacija z drugimi pa bo potekala preko gest z rokami. Pri tem bomo naleteli na nekaj posebnosti: vrata bomo lahko odpirali postopno, saj bomo samo tako lahko neslišno vstopili v določene sobane. Včasih pa bo vseeno zaropotalo in napovednik nam da vedeti, da ne bo manjkalo akcijskih vložkov. V enem kadru lahko vidimo divji pregon s kombijem po cesti, kjer iz zadnjega dela visi požrešen monstrum, ta pa je videti, vsaj na prvi pogled, malce manjši od svoje filmske različice.

A Quiet Place: The Road Ahead še nima točnega datuma izida, a se ga pričakuje še enkrat letos na PC-ju in konzolah PlayStation 5 ter Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime