Brad Pitt dela na Formula 1 filmu in tule je prvi dražilnik

V zadnjih nekaj letih smo zabeležili porast filmov, kjer je osrednja štorijalna nit profesionalno dirkanje. Hollywood tudi za naslednje leto pripravlja novo specialiteto, ki se bo imenovala preprosto F1, glavno vlogo pa bo tokrat zasedel že 60-letni Brad Pitt.

Pitt bo igral Sonnyja Hayesa, nekdanjega dirkača Formule 1, ki pa je v svoji karieri utrpel grozno nesrečo, zaradi česar je tem bolidom pokazal sredinec in se spravil preganjati ovinke v drugih dirkalnih disciplinah. A njegov prijatelj je zdaj postal lastnik izmišljene ekipe APXGP, ki ji gre na stezah izjemno slabo, saj nikoli v svoji zgodovini niso osvojili niti ene točke. A vse ni izgubljeno, saj so v svoje vrste dobile talentiranega novega dirkača, ta pa zdaj potrebuje izkušenega mentorja. Sonny se tako vrne v igro in za dobro uvrstitev je pripravljen tvegati marsikaj – in to vključuje varnost samih dirkačev.

Čeprav bo ekipa APXGP, bodo ostali bolidi znotraj filma licenčni in igralci bodo redno omenjali imena Ferrari, Mercedes, McLaren in Red Bull. Film očitno uživa polno podporo organizacije FIA – med producenti se bo poleg Jerryja Bruckheimera znašel tudi sedemkratni prvak Formule 1, Lewis Hamilton.

Film režira Joseph Kosinski, ki je enako vlogo zasedel tudi pri filmu Top Gun: Maverick, tako da nam za spektakularnost kadrov vsekakor ni treba skrbeti. Joseph želi dirke narediti čimbolj avtentične, zato so tudi snemanje opravili znotraj uradnih prog, ki jih vsako leto vozi karavana Formule 1.

Na film bo treba še malce počakati, zato smo dobili vpogled samo v dražilnik. F1 izide 25. junija 2025, kasneje pa bo postal tudi del vsebine pretočnega servisa Apple TV+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime