Joker: Folie à Deux je v novem napovedniku videti naravnost odlično

5 let po presenetljivo kvalitetnem filmu Joker v katerem je igralec Joaquin Phoenix znanemu DC-jevemu antagonistu Jokerju nataknil malce drugačno podobo se za nas pripravlja nadaljevanje Joker: Folie à Deux, ki ga bo zopet režiral Todd Phillips, ta pa je tale film označil za muzikal.

Priznam, da me je kot velikega oboževalca originala in ne preveč zagretega navdušenca nad muzikali tale označba najprej malce zaskrbela, a po zadnjem napovedniku sem nad filmom veliko bolj optimističen. Nadaljevanje bo namreč vsebovalo nekaj petja in plesanja, a večina teh stvari se bo dogajalo znotraj Arthur Fleckovega zblaznelega uma, po ulicah pa tokrat ne bo poplesaval sam, saj mu bo tokrat delala družbo njegova večna izvoljenka Harley Quinn, ki jo bo tule odigrala Lady Gaga.

Svež napovednik vsebuje nekaj kadrov iz prejšnjega dražilnika, a vsebuje kar nekaj novih scen, ki nam razkrijejo vsaj približni potek zgodbe. Arthur se bo za svojo nedolžnost boril na sodišču in bo kar nekaj časa prebil za zapahi psihiatrične klinike Arkham Asylum, Harley pa ga bo spodbujala, mu v usta pihala cigaretni dim in se z njim spravila tudi v improviziran ples sredi stopnic, ki vodijo na sodišče. Kadri so videti preprosto fantastično in naš Joker je skozi dva filma nabral kar nekaj kultnih sledilcev, ki mu bodo na ulicah dajali podporo, eden od njih pa se mu bo tudi povsem približal in to zamaskiran v njegovo prepoznavno obrazno maskaro.

DC in Warner Bros. sta sicer že nekaj časa napovedala preporod svojih povedi, ki jih bodo napajale stripovske korenine, na čelo teh sprememb pa sta postavila Jamesa Gunna in Petra Safrana. Po novem bodo morali vsi filmi obstajati v istem vesolju, a našlo se bo nekaj prostora za izjeme, ki bodo bivale v povsem svojem svetu. Ena izjema je Batman: Part 2, ki ga režira Matt Reeves, drugi pa je Joker, ki si je prislužil 11 nominacij za Oskarja in Joaquin Phoenix je takrat pobral zlati kipec za najboljšega igralca.

Joker: Folie à Deux bo v kina prispel 4. oktobra letos, kasneje pa se bo pojavil tudi na pretočnem servisu Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime