Film Borderlands dobil še zadnji napovednik pred izidom

Ne vem če sem kdaj videl več pljuvanja po filmu pred njegovim dejanskim izidom kot pa ga je prejel Borderlands, saj prav vsak njegov napovednik v komentarjih naseli zgroženo publiko, ki ne more verjeti, da je ta igričarska franšiza doživela takšno filmsko predelavo. Zaradi tega se počutim malce zmedenega, saj meni osebno film niti ni videti tako zares slabo, obenem pa mi je povsem jasno, da tudi igričarska serija ni neka fenomenalna štorijalna podlaga v stilu The Last of Us, ki bi si na režiserskem stolčku zaslužila samo imena, ki se lahko po filmografiji kosajo s Scorsesejem.

Morda gre to na račun tudi tega, da imam od filma nizka pričakovanja, saj bi od njega samo rad dobil trapasto akcijado, ki vsebuje nekaj komedije, veliko streljanja in gromozanske eksplozije. Vse to obljublja tudi zadnji napovednik pred izidom, ki sicer vsebuje že kar nekaj videnih kadrov iz preteklih napovednikov, najde pa se tudi nekaj novih izsekov.

Zgodba je povsem preprosta in njene elemente smo videli že v igrah. Lillith, ki jo bo tule odigrala Kate Blanchett, se vrne na planet Pandora, tam pa išče neko pogrešano dekle. Pri iskanju se ji pridruži bivši najemnik Roland (Kevin Hart), nakar se v grupo pridruži tudi arheologinja Tannis (Jamie Lee Curtis), odštekana Tiny Tina (Ariana Greenblatt), njen zaščitnik Krieg (Florian Munteanu) in smešni ter nerodni robotek Claptrap, ki mu bo tule glas posodil Jack Black.

Kar je v temle napovedniku zanimivo je dejstvo, da je Tiny Tina edina, ki lahko odpre slavni Vault, ki nosi polno zakladov, medtem ko je v igrah ta čast pripadla samo igralcu oziroma Vault Hunterju. Ostale dele napovednika sestavljajo divji pregoni z avtom, skok skozi rilec neke ogromne pošasti in met prikupnega plišastega zajčka, ki v sebi nosi lepo dozo eksploziva. Zaskrbljujoče je sicer dejstvo, da film nosi starostno oznako PG-13, kar pomeni, da kakih res brutalnih prizorov in špricanja krvi ne bo na sporedu, prav tako pa bodo vsi liki morali paziti na svoje kletvice.

Borderlands v kina prihaja že kaj kmalu – pri nas ga bomo lahko spremljali od 9. avgusta dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime