Franšiza Dexter kar noče umreti in dobiva še eno ločeno serijo

Nekatere televizijske serije se zaključijo ob perfektnem trenutke, druge pa zdavnaj presežejo svoj rok trajanja in nato še nalagajo ločene “spinoffe”, čeprav si teh ni nihče preveč želel. Dober primer tega je denimo serija Živi mrtveci, ki sem jo osebno dejansko pogledal do konca in čeprav mi je bila stvar všeč, lahko priznam, da bi lahko ven izrezali vsaj dve do tri sezone in ne bi izgubili ničesar bistvenega. A Živi mrtveci so nato spočeli še cel kup ločenih serij, ki imajo napovedane tudi nove sezone, razlog za vse to pa je preprost: založniška hiša AMC kakšne druge aktualne franšize nima, zato molzejo obstoječo in upajo, da bodo na račun prepoznavnega imena dobili vsaj nekaj gledalcev.

V podobni zagati se je znašel Showtime, ki kar noče pozabiti na nekdaj slavno serijo Dexter. To sem gledal tudi sam, a sem nekje zanimanje izgubil sredi njenega življenjskega veka med leti 2006 in 2013, a se s tem ne obremenjujem, saj glede na vtise gledalcev kasnejše sezone postanejo obupne. Tri leta nazaj je bil Dexter ponovno oživljen, saj so v sodelovanje zopet vpoklicali igralca Michaela C. Halla, ki je spočel novo sezono New Blood in ta je bila sprva ustvarjena samo zato, da bi se odkupili za slabo sprejet originalni konec.

Vendar se je zdaj izkazalo, da je Showtime ves ta čas za hrbtom skrival fige, saj New Blood ni zaključek Dexterjeve zgodbe. Na nedavnem Comic-Conu je bila namreč razkrita povsem nova serija Dexter: Resurrection, kjer bo Dexter ponovno oživljen in to dobesedno. Sledi kratek kvarnik za vse tiste, ki morda še niste pogledali zadnje sezone, zato previdno naprej v tem odstavku ampak Dexter Morgan je v zaključni sezoni umrl sredi zmrznjene divjine. To je celo potrdil Clyde Phillips, ki je bil glavni pri ustvarjanju sezone New Blood, a očitno mu je medtem nekdo ponudil cel kup evrov, da se je premislil in začel ustvarjati novo serijo, kjer bo v glavni vlogi zopet nastopil Michael C. Hall.

A tudi tu še ni konec Dexterja. Dobili bomo namreč še eno serijo Dexter: Original Sin, ki nas bo vrnila v leto 1991, spremljali pa bomo odraščanje tega televizijskega serijskega morilca, tako da bomo dobili vpogled v njegova študentska leta in prve nagnjenja umorom, ki so se zgodila 15 let pred tistimi dogodki v originalni seriji. Dobili smo prvi kratki dražilnik, ki v bistvu niti ni tako slab, saj vsebuje dobre zamišljene reference na Dexterjeve ubijalske prijeme. Tudi tule bo nastopil Michael C. Hall, a le kot glas notranjega monologa Dexterja, medtem ko bo glavno igranje izvedel Patrick Gibson.

Dexter: Resurrection bo premiero doživel poleti 2025, medtem ko Original Sin izide decembra letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime